Guvernatorul Floridei vrea ca firmele care obligă la vaccinare să fie răspunzătoare pentru reacțiile adverse

by | 22 Oct 2021 | Extern

Firmele care obligă angajații să se vaccineze împotriva coronavirusului ca și condiție de păstrare a locului de muncă ar trebui să fie trase la răspundere pentru reacții adverse, a declarat joi guvernatorul republican al Floridei Ron DeSantis după ce a anunțat că va convoca o sesiune specială pentru a proteja locurile de muncă și mijloacele de trai ale oamenilor de obligativitatea de vaccinare.

„Vrem să ne asigurăm că cetățenii din Florida au mijloacele de existență și locurile de muncă protejate”,

a spus el, explicând că administrația sa a oferit inițial unele dintre cele mai puternice protecții împotriva răspunderii cauzate de coronavirus pentru companii, deoarece aceasta a rămas o preocupare principală anul trecut.

„Nu am crezut că întreprinderile ar trebui să fie date în judecată pentru acest lucru și, prin urmare, oferim probabil cea mai puternică protecție împotriva răspunderii COVID… foarte devreme am făcut-o  și am fost bucuroși să o facem”, a spus el.

„Dar trebuie să spun… să văd acum unele dintre aceleași companii care se plângeau de potențiala răspundere, se întorc și vor să concedieze angajații din cauza acestor vaccinuri, am impresia că ne înjunghie în spate după ce i-am susținut”, a spus el, detaliind pe scurt unele dintre protecțiile pe care le va urmări legislativul.

„Vom urmări o serie de protecții pentru angajați. În primul rând, dacă cineva a fost forțat să facă un vaccin și are o reacție adversă, acea afacere ar trebui să fie răspunzătoare pentru asta.”, a spus el.

DeSantis a remarcat, de asemenea, că unii dintre cei care au fost concediați sunt considerați ca fiind concediați din motive justificate și, prin urmare, nu sunt eligibili pentru asistență pentru reangajare.

„Ne vom asigura că le oferim oamenilor un colac de salvare, dar, la sfârșitul zilei, nu ar trebui să fii discriminat pe baza deciziilor de sănătate”, a spus el.

„Vreau să lămuresc clar că, în Florida, dreptul tău de a-ți câștiga existența nu depinde de alegerile pe care le faci în ceea ce privește aceste vaccinuri și cred că asta va ajuta foarte mulți oameni să știe că îi susținem”, a continuat el.

Etichete: Ron DeSantis

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading