Guvernatorul Texasului, Greg Abbott intrezice obligativitatea vaccinării sau a portului măștii

by | 2 Aug 2021 | Extern

Greg Abbott, guvernatorul Texasului, a semnat joi un ordin executiv care interzice obligarea angajaților de a purta mască sau de a se vaccina împotriva COVID-19 în agențiile guvernamentale și municipalitățile din întreagul stat.

Abbott a emis ordinul joi, la două zile după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – CDC a recomandat iar purtarea măștii în interior, indiferent de starea de vaccinare, în locuri cu rată de îmbolnăvire peste 50 de cazuri confirmate cuCOVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile.

„Pentru a se asigura în continuare că nicio entitate guvernamentală nu poate impune portul măștii, urmează să se aplice în continuare următorul ordin: Nicio entitate guvernamentală,  un oraș, un district școlar sau autoritate de sănătate publică și niciun oficial guvernamental nu poate cere oricărei persoane să poarte o mască “, se arată în ordinul executiv.

Abbott a apărat această mișcare într-o declarație, susținând: „Ordinul executiv de astăzi va oferi claritate și uniformitate în lupta continuă a statului Texas împotriva COVID-19”.

Guvernatorul republican și-a reiterat argumentul potrivit căruia „calea de urmat se bazează mai degrabă pe responsabilitate personală decât pe obligativitate de la  guvern”.

În formularea recomandării, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, a spus că datele indică faptul că persoanele vaccinate pot răspândi varianta Delta la persoanele nevaccinate la fel ca nevaccinații.

Varianta, care a apărut pentru prima dată în India în decembrie, reprezintă acum aproximativ 83% din cazuri la nivel național, potrivit CDC.

Cu toate acestea, criticii au pus la îndoială această afirmație, iar fostul secretar adjunct pentru sănătate și servicii umane (HHS), Brett Giroir, a sugerat joi că datele CDC sunt „slabe”.

Șansele de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza unei „infecții descoperite” a variantei Delta sunt, de asemenea, extrem de scăzute dacă o persoană este complet vaccinată.

Din 161 de milioane de rezidenți americani care au fost complet vaccinați, doar 5.601 au suferit o infecție severă și au fost spitalizați – un infinitezimal 0,0035 la sută din populația protejată, conform ultimelor cifre CDC disponibile cu privire la infecțiile post-vaccinare.

Când vine vorba de decese, riscul este chiar mai scăzut, doar 1.141 de persoane vaccinate mor din cauza unei infecții revoluționare COVID-19 – sau 0,0007 la sută din persoanele care au fost complet afectate.

Dar, în apărarea deciziei de a restabili obligativitateav portului măștii, Walensky a declarat joi că, deși vaccinurile sunt extrem de eficiente împotriva bolilor grave, noua orientare ajută la protejarea persoanelor mai vulnerabile și a copiilor care sunt prea mici pentru a fi imunizați.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading