Guvernatorul Texasului, Greg Abbott intrezice obligativitatea vaccinării sau a portului măștii

by | 2 Aug 2021 | Extern

Greg Abbott, guvernatorul Texasului, a semnat joi un ordin executiv care interzice obligarea angajaților de a purta mască sau de a se vaccina împotriva COVID-19 în agențiile guvernamentale și municipalitățile din întreagul stat.

Abbott a emis ordinul joi, la două zile după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – CDC a recomandat iar purtarea măștii în interior, indiferent de starea de vaccinare, în locuri cu rată de îmbolnăvire peste 50 de cazuri confirmate cuCOVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile.

„Pentru a se asigura în continuare că nicio entitate guvernamentală nu poate impune portul măștii, urmează să se aplice în continuare următorul ordin: Nicio entitate guvernamentală,  un oraș, un district școlar sau autoritate de sănătate publică și niciun oficial guvernamental nu poate cere oricărei persoane să poarte o mască “, se arată în ordinul executiv.

Abbott a apărat această mișcare într-o declarație, susținând: „Ordinul executiv de astăzi va oferi claritate și uniformitate în lupta continuă a statului Texas împotriva COVID-19”.

Guvernatorul republican și-a reiterat argumentul potrivit căruia „calea de urmat se bazează mai degrabă pe responsabilitate personală decât pe obligativitate de la  guvern”.

În formularea recomandării, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, a spus că datele indică faptul că persoanele vaccinate pot răspândi varianta Delta la persoanele nevaccinate la fel ca nevaccinații.

Varianta, care a apărut pentru prima dată în India în decembrie, reprezintă acum aproximativ 83% din cazuri la nivel național, potrivit CDC.

Cu toate acestea, criticii au pus la îndoială această afirmație, iar fostul secretar adjunct pentru sănătate și servicii umane (HHS), Brett Giroir, a sugerat joi că datele CDC sunt „slabe”.

Șansele de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza unei „infecții descoperite” a variantei Delta sunt, de asemenea, extrem de scăzute dacă o persoană este complet vaccinată.

Din 161 de milioane de rezidenți americani care au fost complet vaccinați, doar 5.601 au suferit o infecție severă și au fost spitalizați – un infinitezimal 0,0035 la sută din populația protejată, conform ultimelor cifre CDC disponibile cu privire la infecțiile post-vaccinare.

Când vine vorba de decese, riscul este chiar mai scăzut, doar 1.141 de persoane vaccinate mor din cauza unei infecții revoluționare COVID-19 – sau 0,0007 la sută din persoanele care au fost complet afectate.

Dar, în apărarea deciziei de a restabili obligativitateav portului măștii, Walensky a declarat joi că, deși vaccinurile sunt extrem de eficiente împotriva bolilor grave, noua orientare ajută la protejarea persoanelor mai vulnerabile și a copiilor care sunt prea mici pentru a fi imunizați.

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading