Guvernul estonian va confisca armele rușilor care locuiesc în țară

by | 4 Oct 2022 | Extern

Cetăţenilor ruşi care locuiesc în Estonia li se vor confisca forţat armele de foc de către poliţie dacă refuză să le predea în mod voluntar, în temeiul unei noi legi.

Premierul estonian spune că rușii și belarușii „cu arme în mână reprezintă o amenințare la adresa securității Estoniei”.

Măsura confiscării armelor se va aplica și bielorușilor care locuiesc în țara din estul Europei.

Guvernul a finalizat detaliile proiectului de lege și acesta va fi înaintat legislativului, după care urmează să fie votat în lege.

Întrebată dacă se aștepta ca posesorii de arme să se conformeze, prim-ministrul estonian Kaja Kallas a spus că „i-a fost greu să judece”.

„În orice caz, vom trimite acest proiect de lege în Parlament în timpul mandatului actual al guvernului. Acest lucru a fost deja convenit și a fost stabilit un termen limită. Cu siguranță vom acorda timp oamenilor să-și predea armele în mod voluntar, iar după expirarea acestui termen va fi rândul poliției”, a adăugat ea.

Kallas a afirmat că, din cauza „circumstanțelor actuale”, rușii și bielorușii „cu arme în mână reprezintă o amenințare la adresa securității Estoniei”.

Cetăţenii ruşi care locuiesc în Estonia se confruntă deja cu perspectiva de a li se confisca proprietatea de către stat.

Securitatea Estoniei este atât de slabă, încât sunt amenințate de o armată de doar sute? Dintre care marea majoritate probabil că nu sunt chiar atât de interesați să ducă o insurecție internă violentă împotriva statului?

În total, doar 629 de ruși proprietari de arme înregistrați vor trebui să-și predea armele de foc. În Estonia locuiesc 1.331.000 de oameni deci rușii care au arme reprezintă circa 0,04%. O adevărată amenințare!

Istoria arată că, în mod normal, nu se termină prea bine pentru grupurile minoritare care renunță la dreptul la autoapărare ca răspuns la mandatele guvernamentale.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading