Guvernul german vrea închiderea aplicația de mesagerie Telegram pentru oprirea protestelor

by | 15 Jan 2022 | Extern

Un raport din ziarul Die Welt avertizează că guvernul german are în vedere să ia măsuri pentru a închide aplicația de mesagerie Telegram, deoarece oamenii care se opun restricțiilor COVID o folosesc pentru a organiza proteste și a împărtăși informații.

Raportul conține un interviu cu ministrul german de interne, socialista Nancy Faeser, care a declarat „Nu putem exclude acest lucru”, când a fost întrebat dacă platforma va fi vizată pentru cenzură.

„O oprire ar fi gravă și în mod clar o ultimă soluție. Toate celelalte opțiuni trebuie epuizate mai întâi”, a clarificat Faeser.

Ministrul a mai spus ziarului că, deși în prezent nu este clar ce acțiuni legale ar fi necesare pentru a închide platforma, guvernul german se consultă cu Uniunea Europeană în ceea ce privește potențiala reglementare a acesteia.

The Epoch Times notează că în Germania, care a implementat unele dintre cele mai severe restricții pandemice, „Telegram a fost folosit ca un centru de comunicare pentru mișcarea de protest împotriva măsurilor stabilite pentru combaterea virusului chinez inclusiv carantină, mască obligatorie și restricții pentru cei nevaccinați.”

Telegram a fost închis sau blocat în alte țări, inclusiv Iran, China, Pakistan, India, Thailanda și Rusia.

Platforma a înregistrat o creștere uriașă a numărului de utilizatori anul trecut, după ce WattsApp, deținută de Facebook, a introdus o actualizare controversată a confidențialității, care a condus la îngrijorarea că aplicația va preda datele utilizatorilor companiei-mamă. De asemenea, a venit în același timp cu epurarea președintelui Trump de pe marile platforme tehnologice de rețele sociale.

Germanii nu renunță însă la proteste în ciuda amenințărilor și numărului mare de polițiști scoși pe străzi. Proteste au avut loc în fiecare săptămână din decembrie până acum, în mod susținut, în multe orașe germane, zeci de mii de persoane participând în Hamburg, Augsburb, Frankfurt, Magdeburg, Berlin, Eberswalde, Cottbus, Finsterwalde, Bad Liebenwerda, Herzberg, Falkenberg, Doberlug, Werder, Potsdam, Rostock și alte orașe mari și mici.

Etichete: cenzură | Germania | proteste

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading