Guvernul spaniol va permite schimbarea genului de la 14 ani doar cu o simpla declarație

by | 30 Jun 2021 | Extern

Guvernul spaniol a aprobat marți un proiect de lege care să permită oricărei persoane cu vârsta peste 14 ani să își schimbe sexul legal fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, a declarat Ministerul Egalității din Spania, conform Reuters.

Proiectul de lege „auto-ID” stabilește limite de vârstă, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani necesitând aprobarea părinților, după respingerea parlamentului în mai a unei propuneri din partea unui grup de partide politice de a oferi copiilor libertatea totală recunoașterii legale a genului.

Dacă e aprobat, persoanele trans vor putea să-și declare sexul completând un formular la un registru civil și apoi confirmând decizia trei luni mai târziu.

Activistele și familiile copiilor transgender spun că proiectul de lege nu merge suficient de departe, în timp ce unele asociații feministe se opun.

Prin proiectul de lege, care interzice, de asemenea, terapiile de conversie LGBT, Spania urmează să se alăture mai multor țări care vizează separarea alegerii genului de procedurile medicale și ar deveni cea mai mare țară europeană care introduce autoidentificarea.

Saida Garcia din organizația neguvernamentală Euforia, care sprijină copiii transgender, a declarat că proiectul de lege nu a reușit să vizeze copiii în vârstă de 12 și 13 ani, care necesită aprobarea instanței pentru acest proces, și copiii mai mici care sunt excluși.

Un colectiv de aproximativ 50 de grupuri feministe a declarat că se opune proiectului de lege.

“Aceste reforme juridice sunt regresive și este esențial să le oprim pentru a nu pierde protecția drepturilor specifice împotriva opresiunii bazate pe gen”, a declarat federația Confluencia Feminista într-un comunicat.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading