Guvernul taliban a declarat că va interzice muzica în public în Afganistan

by | 26 Aug 2021 | Extern

Guvernul taliban a declarat că va interzice muzica în public în Afganistan, deoarece mișcarea o consideră neislamică.

Acest lucru se întâmplă în ciuda asigurărilor date de grupul talibanilor că va fi mai liberal decât acum 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat pentru New York Times că, în timp ce femeilor li se va permite în cele din urmă să se întoarcă la muncă și să meargă la școală și spitale, vor avea nevoie de un însoțitor de sex masculin în călătoriile care durează mai multe zile.

El a adăugat că muzica va fi interzisă în țară.

„Muzica este interzisă în Islam, dar sperăm că putem convinge oamenii să nu facă astfel de lucruri, în loc să îi presăm”.

Ca reacție la rapoartele potrivit cărora talibanii deja se răzbună pe cei care s-au opus, Mujahid a spus: „Vrem să construim viitorul și să uităm ce s-a întâmplat în trecut”.

El a sugerat că femeilor li se va permite să se întoarcă la locul de muncă în viitor, atâta timp cât vor acoperi capul. El a adăugat că îngrijorările cu privire la faptul că talibanii vor forța din nou femeile să rămână în interior sau să-și acopere fețele sunt nefondate.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading