In Croația s-au strans destule semnaturi pentru referendum impotriva certificatelor verzi

by | 21 Dec 2021 | Extern

Rezultatele campaniei de referendum a partidului de dreapta Bridge (Most) împotriva certificatelor COVID-19 și pentru reglementarea activitații echipei de gestionare a crizei COVID-19 sunt așteptate să fie cunoscute miercuri (22 decembrie) dar partidul a anunțat că are deja suficiente semnături.

Odată cu referendumul partidul speră să transfere autoritatea echipei de management al crizei către parlament.

Pentru ca o campanie de referendum să aibă succes, organizatorii acesteia trebuie să adune semnăturile a cel puțin 10% din electorat sau 368.446 de semnături.

La începutul acestei săptămâni, partidul a estimat că a strâns aproximativ 300.000 de semnături. În încercarea de a încuraja cât mai mulți oameni să semneze petiția, membrii seniori ai Bridge-ului s-au alăturat activiștilor de partid de pe teren pentru a aduna mai mulți susținători.

HDZ, partidul de guvernare, a declarat că se va gândi să solicite revizuirea constituțională a chestiunii referendumului după ce un anumit număr de semnături au fost prezentate Comisiei Electorale de Stat.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading