În Germania este permisă urmărirea membrilor unui partid politic de către securiști

by | 28 Apr 2023 | Extern

Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (BfV) din Germania, care servește ca serviciu de securitate intern al țării, a clasificat aripa de tineret a partidului AfD, Junge Alternative (JA), drept „ extremă dreapta”. Noua desemnare nu numai că creează condițiile pentru o monitorizare sporită și acțiuni împotriva JA, ci vine și ca ciocan politic pentru partidul mamă, AfD, într-un moment în care a cunoscut o creștere a popularității.

BfV listase deja grupul de tineri AfD drept suspect în 2019, iar agenția are acum permisiunea să folosească toate instrumentele de informații pentru a monitoriza JA. Pe lângă utilizarea așa-zișilor informatori confidențiali, aceasta va include interceptări telefonice și observare sub acoperire, potrivit ziarului german Die Welt.

BfV susține că punctul de vedere al JA nu este compatibil cu constituția țării, cunoscută și sub denumirea de Legea fundamentală.

Agitația împotriva migranților este o temă consecventă a Alternativei Junge, a declarat BfV. „În special, imigranților cu origine musulmană li se atribuie caracteristici negative într-o manieră radicală, cum ar fi înapoierea culturală și o tendință disproporționat de puternică de criminalitate și violență, pur și simplu din cauza originii și religiei lor”, a scris BfV într-o declarație.

Nu este clar la ce comentarii specifice se referă BfV, dar s-a raportat mult timp în mass-media, că străinii, în special din țările din Orientul Mijlociu și Africa, prezintă rate extrem de ridicate ale criminalității, în special pentru infracțiuni grave precum crimă, atac, jaf și viol. În plus, oficialii germani înșiși au indicat străinii din aceste țări ca fiind responsabili pentru creșterea dramatică a căsătoriilor copiilor și a mutilării genitale feminine. În alte domenii, precum antisemitismul, grupurile predominante implicate provin toate din Orientul Mijlociu.

BfV susține că partidul AfD s-a exprimat în mod repetat într-o manieră antidemocratică. Agenția susține că membrii JA denigrează „oponenții politici, dar și statul și reprezentanții săi”. Se presupune că acest lucru indică faptul că Junge Alternative (JA) nu este preocupată de discursul democratic, ci de o “disprețuire generală a sistemului democratic al Germaniei”.

Potrivit datelor guvernului, AfD este cel mai atacat partid din Germania. Membrii săi au fost supuși numeroaselor atacuri, iar o mare parte a partidelor politice – atât de stânga, cât și de centru-dreapta – au cerut interzicerea completă a partidului. De asemenea, partidul a fost interzis efectiv de la talk-show-urile politice de pe canalele ARD și ZDF, din cauza finanțării din bani publici.

Comitetul executiv federal al Junge Alternative a minimizat anunțul BfV. „Clasificarea așa-zisei protecție constituțională nu ne surprinde”, a anunțat consiliul de conducere al filialei tineret a partidului AfD.

Declarația a subliniat că serviciile secrete ale țării își îndeplinesc pur și simplu misiunea de a suprima opoziția țării. „Indiferent dacă sunt critici ai migrației, critici ai măsurilor Covid sau susținători ai păcii – orice formă de opoziție autentică din această țară este stigmatizată sistematic de această autoritate”, a avertizat consiliul de conducere al JA.

Liderii AfD, Tino Chrupalla și Alice Weidel, au lansat o declarație comună, scriind: „În prezent nu avem nici o justificare, nici documente relevante care să facă pasul asta de înțeles”.

Etichete: cenzură | Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading