În Germania, vaccinatul cu 2 doze e noul nevaccinat și în curând nu va mai primi salariu

by | 25 Jan 2022 | Extern

Vă amintiți comentariile pline de ură făcute de mulți vaccinați când nevaccinații nu mai erau lăsați să intre în restaurante, cinematografe dar mai grav, în hipermarketurile situate în complexuri comerciale?

Ei bine, în Germania, isteria a mers mai departe: din toamnă, nu se mai plătesc salariile în carantină pentru cei care nu fuseseră vaccinați „Pot să se vaccineze”, se spunea. Cu toate acestea, mulți dintre acești oameni au presupus în mod incorect la acea vreme că erau doar două doze de făcut. Guvernul german cere acum și a treia doză, certificatele verzi ale celor cu 2 doze expirănd ca și la noi și în restul Europei. Așa că superiorii de ieri vor fi inferiorii de mâine.

Acum, cei care au fost vaccinați de două ori vor fi hărțuiți din ce în ce mai mult în același mod ca cetățenii nevaccinați. Orice persoană, în absența unei vaccinări de rapel, care trebuie să fie în carantină și, prin urmare, nu își poate face munca, va rămâne în curând fără salariu, așa cum era cazul celor nevaccinați. Acest lucru reiese dintr-un scurt raport al avocaților Bundestagului, conform Bild. Acolo este citat:

„Lipsa vaccinării de rapel Covid 19 ar duce apoi la excluderea cererii de despăgubire (…)”.

Motivul: pierderea muncii ar fi putut fi prevenită cu o a treia doză de vaccinare „recomandată public”.
Deși noul regulament nu a fost încă decis, se consideră posibil ca acesta să fie implementat în viitorul apropiat. Argumentul public este același ca și pentru cei nevaccinati: oricine rezistă seriei de vaccinări este pur și simplu „lipsit de solidaritate”.

Thorsten Frei, parlamentar al CDU/CSU, a spus :

Pentru solidaritate și pentru a nu împovăra inutil comunitatea, angajatul trebuie să depună eforturi pentru cel mai înalt nivel posibil de protecție personală. Oricine renunță în mod expres la această protecție ar trebui să fie, de asemenea, pregătit să suporte consecințele.

Politicienii din opoziție sunt alarmați dar nu din motivul evident. Şeful adjunct al muncitorilor CDU, Dennis Radtke (42 de ani), a declarat pentru BILD:

„Dacă vrei să faci aşa ceva, trebuie să te asiguri că toată lumea poate fi vaccinată rapid. Nu trebuie să fie cazul în care angajații ajung să plătească pentru managementul deficitar al guvernului federal al corona.

Oricine este bolnav, și trebuie să stea acasă în izolare sau este internat, va continua să-și primească salariul, indiferent de statutul de vaccinare.

Etichete: Germania | restricții

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading