În Italia crește brusc rata vaccinării odată cu amenințarea pierderii locului de muncă

by | 21 Sep 2021 | Extern

Rezervările pentru vaccinurile cu coronavirus în Italia au crescut săptămâna trecută după ce guvernul a declarat că toți angajații trebuie să prezinte dovada unui vaccin, a unui test negativ sau a unei recuperări recente de la COVID-19 sau să fie considerați în concediu fără plată.

“La nivel național, a existat o creștere generalizată a rezervărilor pentru prima doză între 20% și 40% comparativ cu săptămâna trecută”, a declarat comisarul pentru coronavirus Francesco Figliuolo într-o declarație sâmbătă (18 septembrie).

Rezervările pentru prima doză de vaccin sâmbătă au crescut cu 35% în același timp cu o săptămână mai devreme, a adăugat el, fără a da cifra reală.

Aproape 41 de milioane de oameni din Italia au fost până acum complet vaccinați, arată datele guvernamentale – aproape 76% din populația cu vârsta peste 12 ani.

Dar autoritățile rămân îngrijorate cu privire la rezistențele dinaintea sezonului gripal de iarnă, iar săptămâna aceasta a extins așa-numitul „Green Pass” la toate locurile de muncă publice și private.

Introdus în luna august inițial pentru restaurantele de interior, muzee și evenimente sportive, permisul prezintă dovada vaccinării, un test negativ recent COVID-19 sau recuperarea recentă de la virus.

În această săptămână, guvernul de unitate națională al primului ministru Mario Draghi a fost de acord să îl extindă la toate locurile de muncă începând cu 15 octombrie, angajații care refuză să se conformeze sunt considerați absenți fără plată și deci în final îșî pierd  locul de muncă.

Celor scutiți de vaccin din motive de sănătate li se vor face teste gratuite pentru coronavirus.

Italia a fost prima țară europeană care s-a confruntat cu toată forța pandemiei în februarie 2020 și are cel mai grav număr înregistrat de morți în Uniunea Europeană, cu peste 130.000.

Economia a fost cufundată într-o recesiune profundă cauzată de blocaje anul trecut, însă numărul cazurilor fiind controlat în mare parte din primăvară, se estimează că creșterea va crește anul acesta, ajutată de o injecție uriașă de fonduri de recuperare ale UE.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading