Incă un mit căzut: Portugalia cu 86% vaccinați se va întoarce la restricții

by | 17 Nov 2021 | Extern

Premierul portughez, Antonio Costa, a anunţat marţi că autorităţile din una dintre ţările cu cea mai mare proporţie de cetăţeni vaccinaţi anti-COVID-19 ar putea reintroduce anumite măsuri pentru a stopa răspândirea (!?) coronavirusului înaintea vacanţei de la final de an, transmite Reuters.

”Trebuie să încercăm să acţionăm acum astfel încât să atingem perioada de Crăciun cu mai puţină teamă. Cu cât mai târziu acţionăm, cu atât mai mari sunt riscurile”, a subliniat Costa.

El spune că este improbabil ca guvernul să reintroducă un lockdown şi că noile măsuri sunt menite să ”perturbe vieţile oamenilor cât mai puţin posibil”.

În Portugalia purtarea măştii încă este obligatorie în transportul public, în centrele comerciale şi în locurile aglomerate, chiar dacă e o rată mare de vaccinare, iar pentru accesul în cluburi sau la evenimente de amploare este nevoie de certificatul european COVID-19.

Aproximativ 86% din populaţia de aproximativ 10 milioane de persoane a Portugaliei este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19, cel mai mult din UE. Statul a fost prezentat asiduu în presă ca exemplu pentru succesul vaccinării. La ce a ajutat?

Numărul noilor cazuri zilnice este în creştere în ultima lună în Portugalia, atingând sâmbătă 1.816 noi cazuri, cel mai mult în ultimele 60 de zile. Rata de infectare la 14 zile a ajuns luni la 156 de cazuri la 100.000 de persoane, aproape dublă decât în Spania vecină, unde proporţia celor vaccinaţi împotriva COVID-19 este uşor mai redusă decât în Portugalia.

Dar în august au fost 4.356 cazuri zilnice iar in ianuarie 16.432. Deci nu e dracul chiar așa negru acum. Aș spune chiar că e cam gri. De ce ar fi așa mare îngrijoarea? Mai ales că spitalizările sunt 355 media pe 7 zile iar la ATI 64 de persoane în medie zilnică pe 7 zile (vezi link). Se vizează oare o politică ZERO covid?

Nu prea mai seamănă cu o “epidemie a nevaccinaților, nu?” așa cum, ca la un semn, politicieni, figuri medicale, toate ziarele politicului de pe tot globul au început să incanteze.

În continuare virusul e scăpat de sub control, chiar cu rată foarte mare de vaccinare. De ce există această teamă de boală dacă vaccinul protejează de evoluții grave și moarte? Chiar credeți că va scăpa cineva făra să facă COVID? E timpul ca lumea să întelegă că vaccinul nu te împiedică să faci boala ci doar să nu fie gravă. Oamenii au crezut în balivernele lui Fauci că la 60% vaccinați trăim din nou liberi, apoi la 70%, apoi la 80%, apoi la 90% și apoi începe prigoana celor puțini.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading