Incepind cu 14 octombrie 2020 se vor închide puburile din anumite părți ale Angliei

by | 13 Oct 2020 | Extern

Regiunea orașului Liverpool va fi plasată oficial ca „risc foarte mare” începând de miercuri, 14 octombrie.

Pub-urile, barurile și sălile de sport din regiunea orașului Liverpool se numără printre cele care se vor închide ca parte a restricțiilor mai stricte de blocare a coronavirusului de nivel 3 stabilite de primul ministru Johnson în această după-amiază.
În cadrul noului sistem de alertă Covid al guvernului, locurile care se încadrează sub nivelul „risc foarte ridicat” trebuie să închidă locurile. Aceasta înseamnă că de miercuri trebuie să închidă pub-uri, săli de sport, baruri, cazinouri și magazine de pariuri.

„Trebuie să acționăm pentru a salva vieți”, a declarat Johnson parlamentului, adăugând că nu dorește un alt blocaj național și că înțelege frustrările celor care protestează împotriva „represiunilor libertății”.

„Dacă lăsăm virusul să erupă, atunci matematica sumbră dictează că vom suferi nu numai un număr intolerabil de decese din cauza COVID, dar am pune o presiune atât de mare pe NHS-ul nostru (Serviciul Național de Sănătate) cu un al doilea vârf necontrolat încât medicii noștri și asistentele pur și simplu nu ar putea să se dedice altor tratamente.”

Oficialii din domeniul sănătății spun că cele mai noi date au arătat că infecțiile au crescut în nordul Angliei și în unele zone mai sudice, virusul afectând trepte de vârstă între 16 și 29 de ani.

Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului, a declarat că restricțiile standard care se vor aplica zonelor cu risc foarte mare nu ar fi suficiente pentru a controla focarul de acolo și a îndemnat autoritățile locale să meargă mai departe.

Boris Johnson a anunțat un nou sistem pe trei niveluri, în încercarea de a standardiza un amestec de restricții adesea complicate și confuze impuse în toată Anglia. Parlamentarii vor vota marți asupra acestei mișcări.

Restricțiile vor include închiderea pub-urilor și barurilor și interzicerea recepțiilor pentru nuntă în zonele plasate în nivelul de alertă „foarte ridicat” începând de miercuri. Celelalte niveluri de alertă din noul sistem sunt „medii” și „ridicate”.

 

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading