India cumpără 3 milioane barili de petrol rusesc în ciuda presiunii sancțiunilor

by | 24 Mar 2022 | Extern

Compania petrolieră de stat din India (Indian Oil Corp) a cumpărat trei milioane de barili de petrol rusesesc cu un discount semnificativ, cu livrarea în luna mai, au declarat surse comerciale, fiind prima achiziție de acest tip de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, conform The Hindu.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei au determinat multe companii și țări să  evite petrolul rusesc, făcând ca țițeiul din Rusia să ajungă la niveluri record de reduceri.

Indian Oil Corp a declarat la sfârșitul lunii februarie că va cumpăra petrol rusesc pe baza livrării, pentru a evita orice complicație legată de repararea navelor și asigurări.

Surse au spus că IOC nu vede nicio problemă în plata pentru marfă, deoarece petrolul ca marfă nu este interzis și nu are de-a face cu o entitate sancționată.

Compania rusească a vândut petrolul cu o reducere de 20-25 de dolari pe baril, a spus una dintre surse. De obicei, companiile nu comentează asupra tranzacțiilor comerciale.

Separat, IOC a cumpărat, de asemenea, două milioane de barili de țiței Murban din Abu Dhabi și câte un milion de barili de Akpo și Forcados din Nigeria și Kole din Camerun, au spus aceștia.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că achizițiile indiene de petrol rusesc nu ar contraveni sancțiunilor americane, dar că liderii indieni ar trebui „să se gândească la unde vor să se situeze atunci când vor fi scrise cărțile de istorie”.

Arindam Bagchim, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Indiei a declarat:

„India importă majoritatea necesarului de petrol. Explorăm toate posibilitățile de pe piața globală a energiei. Nu cred că Rusia a fost un furnizor important de petrol pentru India”.

Țara a ajuns anterior la un acord cu SUA pentru a elibera 3,5 milioane de barili din rezervele sale, ca parte a eliberării coordonate pe fondul creșterilor internaționale ale prețului gazului. India are în prezent aproximativ 31 de milioane de barili de petrol în rezervele sale de urgență.

India a importat al treilea cea mai mare catitate de țiței din lume în 2020, în valoare de 64,6 miliarde de dolari. Doar China, care a importat 176,3 miliarde de dolari, și SUA, care au importat 81,8 miliarde de dolari, o depășesc.

Etichete: India | Rusia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading