Inspirație pentru toți: China interzice accesul nevaccinaților în școli, spitale și transportul public

by | 19 Jul 2021 | Extern

Județe din cel puțin 12 provincii chineze au anunțat noi măsuri de supraveghere și restricții pentru persoanele nevaccinate. Oricine nu este vaccinat va fi interzis in zeci de zone publice și instituții din aceste regiuni. Un județ a anunțat chiar că agențiile sale guvernamentale vor înceta să plătească angajați nevaccinați.

Unele localitati chineze vor începe să interzică accesul persoanelor nevaccinate de la școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august. Alte locuri restricționate includ săli de sport, hoteluri, internet cafe-uri, benzinării și bănci, deși lista exactă variază de la județ la județ.

Vaccinarea este „datoria și obligația” fiecărui cetățean, s-a transmis într-o notificare invocându-se situația pandemica „severă și complicată” .

Cele mai multe dintre aceste localitati au spus că responsabilitatea va fi asupra managementului diferitelor școli, zone publice și instituții pentru a le impune restricțiile.

China raportează că a emis până acum 1,4 miliarde de doze de vaccin, aproape suficient pentru a oferi întregii populații o singură doza, deși nu este clar câte persoane au primit două doze.

Rata infecțiilor cu COVID-19 a scăzut brusc de când a atins un vârf de 31.333 infecții zilnice în februarie 2020, în mare parte datorită carantinării rapide a orașelor.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading