Invazie de OZN-uri deasupra SUA? Aviația intervine de 4 ori în 8 zile

by | 13 Feb 2023 | Extern

Un avion de luptă american a distrus duminică un alt obiect zburător neidentificat, de data aceasta deasupra Lacului Huron, în apropiere de statul american Michigan. Forțele aeriene au intervenit pentru a patra oară în opt zile.

Congresmanul statului Michigan Jack Bergman a anunțat pe pagina sa de socializare duminică după-amiază, că armata americană a „doborât” un obiect deasupra Lacului Huron și a mulțumit piloților forțelor aeriene americane. Măsura implementată în zona Lacului Huron a fost confirmată și de oficialii guvernamentali fără a menționa detalii. Duminică după-amiază, Administrația Federală a Aviației a suspendat temporar aviația civilă deasupra Lacului Michigan, pe care a ridicat-o la scurt timp după.

Organizația a explicat măsura spunând că armata investighează un „posibil contact”, despre care a stabilit că „nu prezintă niciun risc”. Sâmbătă a fost întreprinsă o acțiune similară asupra statului Montana, care a fost explicată ulterior ca o anomalie radar.

Intervenția de duminică asupra Lacului Huron a fost a patra în 8 zile când un dispozitiv aerian a fost distrus de Forțele Aeriene peste America de Nord.

Sâmbătă, la cererea Canadei, forțele aeriene americane au doborât un dispozitiv aerian neidentificat de mare altitudine deasupra părții de nord-vest a țării, provincia Yukon. Oficialii americani au declarat sâmbătă că Comandamentul Aerospațial Nord-American (NORAD), care efectuează atât sarcini de apărare aeriană canadiană, cât și americană, a detectat obiectul vineri seară, care a intrat în spațiul aerian canadian o zi mai târziu.

Maiorul Olivier Gallant, un purtător de cuvânt al NORAD, a declarat că armata a determinat despre ce este vorba, dar detaliile nu sunt făcute publice.

Un avion F-22 al Forțelor Aeriene Americane a desfășurat și el o operațiune similară în regiune cu o zi mai devreme, vineri, când a doborât un vehicul aerian neidentificat în spațiul aerian american de lângă coasta de nord a Alaska, susținând că amenința traficul aerian civil.

În urmă cu o săptămână, sâmbătă, 4 februarie, Statele Unite au distrus un dispozitiv mare identificat ca un balon de supraveghere chinezesc lângă coasta de est a țării, după ce acesta a plutit în spațiul aerian american timp de aproximativ 8 zile. Incidentul a dus la un conflict diplomatic și politic între Statele Unite și China, cu mai multe schimburi dure de declarații.

Autoritățile americane nu au oferit detalii despre aeronava detectată în ultimele trei zile. Originea dispozitivelor și alte detalii nu au fost încă dezvăluite de autoritățile americane, făcând referire la anchetă.

*imaginea este o ilustrație grafică

Etichete: SUA

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading