Investiție uriașă de 7 miliarde euro în Ungaria în ciuda amenințărilor UE

by | 18 Aug 2022 | Extern

Cea mai mare fabrică de baterii din Europa va fi construită în Ungaria, reprezentând o lovitură majoră de investiții pentru politica externă a țării, orientată spre est.

Cea mai mare investiție din istoria Ungariei până în prezent este realizată la Debrețin, unde China Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), cel mai mare producător de baterii din lume, înființează a doua fabrică europeană în valoare de aproximativ 3 trilioane HUF de forinți (7,3 miliarde EUR). .

„Ca urmare a mai bine de doi ani de negocieri, unitatea Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) va fi construită pe o suprafață de 221 de hectare, creând astfel aproximativ 9.000 de noi locuri de muncă în Ungaria”, a anunțat Levente Magyar, secretar de stat parlamentar al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului ungar.

„Investiția chineză va fi implementată în domeniul producției de vehicule electrice. Acest lucru confirmă, de asemenea, că guvernul a luat decizia corectă atunci când a anunțat strategia de deschidere către Est și a definit industria vehiculelor electrice drept una dintre principalele axe ale dezvoltării economice a Ungariei”, a adăugat secretarul de stat.

Magyar a spus că obiectivul guvernului este ca Ungaria, prin dezvoltare și investiții, să evite problemele din ce în ce mai mari care aruncă Europa într-o criză economică. Investiția nu reprezintă doar cea mai mare investiție a Ungariei, dar fabrica este și cea mai mare investiție de la CATL într-o operațiune peste hotare.

Acest succes vine cum nu se poate mai bine acum când Ungaria este amenințată de UE cu ridicarea dreptului de vot, cu oprirea fondurilor europene, cu amenzi uriașe și procese pentru cănu dorește săurmeze politica globalistă, LGBT-istă și de război a UE.

Investiția va fi cea mai mare fabrică de baterii din Europa și va furniza baterii pentru o gamă largă de producători auto, inclusiv Mercedes, Volkswagen și BMW. Pe măsură ce Europa se îndreaptă către vehiculele electrice, ar trebui să joace un rol vital în a ajuta la furnizarea tranziției.

Compania a scris într-o declarație că:

„Ungaria – și în special Debrețin – se mândrește cu un mediu de afaceri stabil, infrastructură avansată și conexiuni logistice, o industrie auto de lungă durată și o forță de muncă considerabil competitivă, ceea ce o face o alegere perfectă pentru a doua baterie europeană a CATL. fabrică. Întrucât fabrica din Ungaria va fi aproape de fabricile auto ale unora dintre clienții săi, cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Stellantis și Volkswagen, CATL va putea să răspundă mai bine cererii de baterii de pe piața europeană, să își dezvolte rețeaua globală de producție, și să contribuie la accelerarea mobilității electrice și a tranziției energetice în Europa, se arată în declarație.”

Ca parte a angajamentului său de a reduce amprenta de carbon a producției de baterii, CATL va folosi electricitate din energii regenerabile și va lua în considerare implementarea unor dezvoltări bazate pe energie solară în Ungaria, în cooperare cu partenerii locali.

Pentru a construi un lanț valoric durabil și eficient al bateriilor, CATL investighează, de asemenea, posibilitatea de a înființa unități de producție de materii prime pentru baterii în Europa împreună cu parteneri locali.

Etichete: Ungaria

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading