Israelul impune a treia doză pentru vaccinare completă și eliberarea certificatului verde

by | 4 Oct 2021 | Extern

Începând de duminică, Israelul pune presiuni asupra cetățenilor săi vaccinați pentru a face și o a treia doză stabilind ca aceia care au primit rapelul de vaccin COVID-19 să fie eligibili pentru un certificat verde care să permită intrarea în restaurante, săli de sport și multe alte locuri.

Israelul a adoptat timpuriu utilizarea dozelor de rapel Pfizer / BioNtech – administrându-le membrilor grupurilor de risc în iulie și până la sfârșitul lunii august tuturor celor cu vârsta peste 12 ani. Campania sa este urmărită îndeaproape de alte țări.

Noul certificat verde este eliberaă celor care au primit trei doze de vaccin sau au fost bolnavi recent de COVID-19, înlocuind un sistem anterior care necesita doar două doze. Aceasta ridică ștacheta pentru ceea ce guvernul consideră imunizarea completă.

Începând de marți, proprietarii de magazine sau organizatorii de evenimente vor trebui să scaneze codul de bare digital al unui client înainte de a permite intrarea. Vor exista unele scutiri, cum ar fi muzeele și bibliotecile.

Aproximativ 37% din 9,4 milioane de locuitori din Israel au primit a treia doză de vaccin. Numărul pacienților cu COVID-19 spitalizați în stare gravă a scăzut în ultimele zile, la fel ca și numărul de cazuri zilnice confirmate, care a scăzut sub 4.000 după ce a depășit 10.000 luna trecută.

O mulțime de israelieni au organizat demonstrații în toată țara, în semn de protest față de certificatul verde, cu convoaie de mașini care mergeau încep pe șosele, încurcând traficul de dimineață. Oponenții sistemului au spus că protestează pentru că este o formă de vaccinare forțată.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading