Israelul reintroduce obligația de a purta mască în interior pe fondul unor noi temeri de virus

by | 28 Jun 2021 | Extern

Israelul a reintrodus obligația de a purta măști în interior, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, la doar câteva zile după ce a ridicat măsura. Îngrijorarea a crescut după ce țara a înregistrat peste 100 de noi cazuri zilnice în zile succesive după înregistrarea zero la începutul acestei luni. Majoritatea cazurilor au fost legate de varianta Delta din străinătate care face ravagii în India și în Marea Britanie.

Israelul a fost una dintre cele mai de succes țări din lume în combaterea pandemiei. A implementat cel mai rapid program de vaccinare, în cadrul căruia peste jumătate din populația de 9,3 milioane a fost imunizată parțial sau complet.

Dar joi, la 10 zile după ce obligația a fost ridicată, șeful Israelului Nachman Ash a declarat că oamenii ar trebui din nou să poarte măști în interior pentru a încerca să oprească creșterea cazurilor.

“Vedem o dublare la fiecare câteva zile”, a declarat acesta pentru radioul public. “Un alt lucru îngrijorător este că infecțiile se răspândesc.”

Obligația de a purta mască a fost ultima restricție rămasă după ce toate celelalte măsuri, impuse în timpul carantinei la începutul acestui an, au fost eliminate treptat.

Pe fondul temerilor privind reapariția bolii, orașul Binyamina din nord, care a înregistrat cea mai mare rată de cazuri din țară, a fost desemnat miercuri „zonă roșie” – primul care a fost listat ca atare de luni de zile. De asemenea, Israelul a amânat redeschiderea țării pentru turiștii vaccinați cu o lună.

După izbucnirea pandemiei la sfârșitul anului 2019, Israelul a devenit una dintre cele mai afectate țări din lume, înregistrând aproximativ 60.000 de infecții pe săptămână, la vârf în ianuarie. A impusde trei ori carantină și, în cele din urmă, a înregistrat o scădere puternică a cazurilor, pe măsură ce programul său de vaccinare a fost lansat. Peste 6.400 de persoane au murit cu virusul în Israel.

Etichete: Israel

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading