Italia oferă 28.000 de euro celor care vor să se mute în sate din sudul țării

by | 4 Aug 2021 | Extern

După proiectul caselor disponibile la un euro, Italia vine cu o nouă ofertă. Nouă localități din Calabria, o regiune din sudul peninsulei, sunt pregătite să ofere până la 28 de mii de euro cetățenilor care doresc să se mute în această regiune. Anunțul a fost făcut în luna iulie, însă până acum nu sunt cunoscute criteriile de accesare a fondurilor.

Satele pitorești se află fie lângă mare, fie aproape de munte – sau și una, și alta. Localitățile care au aderat la acest proiect sunt Aieta, Albidona, Civita, San Donato di Ninea, Bova, Samo, Sant’Agata del Bianco, Caccuri și Santa Severina și se propune un ”venit de reședință” pentru cei care vor să se stabilească aici.

Sună idilic, dar nu sunt bani gratis. Pentru a obține fondurile, noii rezidenți trebuie să se angajeze să pornească o mică afacere, fie de la zero, fie prin preluarea ofertelor în domeniile căutate de municipalități.

Proiectul se adreseaza doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care provin dintr-o localitate cu peste 2.000 de locuitori din Italia sau din alt stat european. Noii locuitori vor trebui să se mute în locațiile desemnate cu scopul de a începe sau de a reporni o activitate comercială. Odată obținută aprobarea ajutorului financiar, doritorii au termen 90 de zile pentru a merge și a locui în noua reședință.

Gianluca Gallo, consilier regional, a declarat pentru CNN că venitul lunar ar putea fi cuprins între 8.00 și 1.000 de euro timp de 2-3 ani. O altă variantă ar fi o singură tranșă de finanțare pentru a sprijini lansarea unei noi activități comerciale – fie că este vorba de o pensiune, un restaurant, bar, fermă sau magazin.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading