Italia se pregătește să crească fondul de compensare pentru efectele adverse ale vaccinurilor

by | 16 Jan 2022 | Extern

Italia ar putea pune deoparte fonduri suplimentare pentru a ajuta persoanele care suferă de efecte adverse din cauza vaccinurilor Covid-19, după ce partidul Liga condus de  Matteo Salvini a cerut extinderea programului de compensare a vaccinării din țară.

Necesitatea compensării vine din obligativitatea vaccinării

Guvernul a creat un program de despăgubire a cetățenilor afectați de vaccinurile obligatorii în 1992, iar discuțiile sunt în desfășurare pentru extinderea acestuia pentru a acoperi vaccinurile împotriva Covid, după ce acestea au devenit o obligație pentru toți cei peste 50 de ani la începutul acestei luni.

Propunerea Ligii de a crește suma finanțării cu 50 de milioane de euro pentru 2021 și de a oferi despăgubiri persoanelor care au fost sfătuite, dar care nu au fost obligate să se vaccineze, se află în dezbatere parlamentară, potrivit Bloomberg.

Pe măsură ce prim-ministrul Mario Draghi a implementat o strategie de vaccinare din ce în ce mai agresivă, Salvini a căutat să facă apel la italienii de ambele părți ale dezbaterii.

Liderul Ligii a cerut un sprijin public mai mare pentru vaccinare, cerând în același timp statului să își asume întreaga responsabilitate pentru orice prejudiciu cauzat. De asemenea, el a făcut lobby fără succes guvernului pentru a subvenționa testele gratuite pentru lucrătorii care au refuzat să fie vaccinați.

Datele Ministerului Sănătății arată că aproximativ 90% dintre italienii cu vârsta peste 12 ani au fost vaccinați împotriva Covid-19. Toate vaccinurile administrate au fost aprobate de autoritățile sanitare, iar efectele secundare sunt rare, conform informațiilor publice.

Un raport din 2021 al agenției farmaceutice italiene Aifa a constatat 17 reacții severe pentru fiecare 100.000 de vaccinuri Covid.

În Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, unde au fost administrate peste 627 de milioane de doze, au existat puțin peste 835.000 de raportări de reacții adverse suspectate, conform Agenției Europene a Medicamentului, sau 0,13% din total.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading