John Kerry crede că Putin se va gândi la schimbările climatice în timp ce distruge Ucraina

by | 15 Mar 2022 | Extern

Fostul secretar de stat John Kerry a fost aspru criticat pentru că și-a exprimat speranța că președintele rus Vladmir Putin va ajuta lumea să „rămână pe drumul cel bun” în lupta împotriva schimbărilor climatice, acum chiar în timpul războiului din Ucraina.

Pare ireal că John Kerry, strategul Casei Albe pentru schimbările climatice, pare insensibil la miile de vieți pierdute, la drama trăită de 3 milioane de ucrainieni ajunși în pribegie și nu pare preocupat că zeci de mii de blocuri, case, școli, spitale sunt puse la pământ de nebunul rus și Ucraina e acum o ruină care va avea nevoie de zeci de ani să își revină.

Comentariile lui Kerry au venit în timpul unei apariții la BBC Arabic, luna trecută, în care a deplâns, de asemenea, potențialele „consecințe ale emisiilor” ale războiului din Ucraina și s-a arătat îngrijorat că atenția țărilor mari va fi „deviată” de la combaterea schimbărilor climatice din cauza conflictului.

„…Consecințele masive ale emisiilor asupra războiului, dar, la fel de important, veți pierde concentrarea oamenilor. Veți pierde, cu siguranță, atenția mare a țării, deoarece acestea vor fi deturnate și cred că ar putea avea un impact dăunător” a spus Kerry.

„Așa că, știți, sper că președintele Putin și-ar da seama că, în partea de nord a țării sale, ei trăiau pe – 66% la sută dintr-o națiune care era peste pământ înghețat. Acum se dezgheță și infrastructura lui este în pericol și poporul Rusiei este în pericol”, a adăugat el. „Și așa sper că președintele Putin ne va ajuta să rămânem pe drumul cel bun în ceea ce privește ceea ce trebuie să facem pentru climă”.

Criticii s-au înghesuit pe rețelele sociale pentru a-i reproșa lui Kerry că e preocupat de schimbările climatice în timp ce Ucraina dispare de pe hartă, om cu om și cărămidă cu cărămidă.

Comentariile lui Kerry au atras atenția oficialilor internaționali, iar deputatul britanic Marcus Fysh a scris: „Acești idioți sunt problema”.

Alți critici s-au referit la susținerea lui Kerry pentru schimbările climatice în timpul războiului drept un „spectacol total de clovni”, în timp ce un altul l-a numit „un glumeț certificat”.

„Kerry este atât de îngrijorat de schimbările climatice încât a zburat cu avionul privat în Islanda pentru a primi un premiu” a scris un membru al Congresului.

„Ucraina este bombardată în timp ce vorbim și John Kerry nu se poate gândi decât la posibila emisie a unui război și la faptul că oamenii își vor pierde atenția asupra schimbărilor climatice. El este un clovn.” a scris un jurnalist.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading