Jurnalist BBC dezvăluie zelul colegilor săi in favoarea impunerii resțrictiilor

by | 22 Dec 2021 | Extern

Un reporter BBC a carui pseudonim este Charlie Walsham a scris o expunere genială în Spectator despre părtinirea colegilor săi pro-lockdown. Iată cum începe:

Sunt jurnalist BBC de mulți ani și în acest timp m-am dedicat imparțialității și valorilor corporației media pentru a informa și educa. Disperarea mea cu privire la acoperirea unilaterală, de către BBC a pandemiei a crescut constant de ceva timp. Iar la începutul lunii decembrie, în timp ce ascultam o emisiune radio am simțit că BBC atinge un nou minim.

În timpul unei emisiuni telefonice de dimineață 5Live, subiectul de discuție a fost vaccinul Covid, dacă ar trebui să fie obligatoriu sau dacă ar trebui luate măsuri punitive împotriva celor care le refuză, cum ar fi impunerea de lockdown-uri pentru cei nevaccinați. Lăsând deoparte faptul că aceste măsuri autoritare sunt acum considerate o chestiune pentru o dezbatere lejeră, mă așteptam cel puțin la o discuție echilibrată.

Aceasta a fost o iluzie din partea mea, așa cum “Michael din Birmingham” – un apelant – era pe cale să afle. Michael i-a spus gazdei că nu a fost vaccinat pentru că nu avea încredere în “date” și a citat incidente istorice documentate de abateri corporative ale giganților farmaceutici pentru a explica de ce era îngrijorat. Acum s-ar putea să nu fiți de acord cu Michael sau să credeți că a fost complet înșelat, dar el era totuși o persoană care avea temeri reale cu privire la vaccin și siguranța acestuia. Cu toate acestea, în loc să țină o dezbatere motivată cu apelantul îngrijorat, gazda și-a pierdut imediat cumpătul, a vorbit despre Michael, a dat de înțeles că era unul din cei care cred ca pamantul este plat iar apoi i-a inchis telefonul.

A fost o interacțiune care merge chiar în inima eșecului sumbru al BBC News. Am lucrat la BBC News de-a lungul erei Covid și am fost martor la modul în care cerințele nesățioase ale ciclului de știri de 24 de ore au exacerbat o criză gravă și prelungită. De asemenea, am văzut cum orice încercare de echilibrare a fost abandonată în favoarea susținerii și promovării restricțiilor Covid.

Pe măsură ce “Ziua Libertății” a venit în iulie anul acesta, ziua cand s-au ridicat restrictiile, am început să mă simt mai puțin dezamăgit față de BBC. Sigur, emisiunile de știri BBC au continuat să invite o armată de fani ai Covid-ului, toți păreau să ceară ca restricțiile să continue pe termen nelimitat. Dar m-am gândit că sfârșitul pandemiei ar putea fi aproape. Majoritatea colegilor mei de la BBC sunt oameni buni și bine intenționați. Poate că managerii și editorii s-au făcut vinovați doar de o formă de corupție, din cauza nobilă, încercând tot posibilul, în timpul unei crize de sănătate fără precedent, de a ajuta la menținerea în siguranță a publicului. Poate că BBC nu făcuse nimic fundamental rău și eu am fost cel care a reacționat exagerat.

Dar în această iarnă s-a înregistrat din nou o creștere a infecțiilor și inevitabil au existat apeluri pentru reînnoirea blocării țării pentru a ne proteja serviciul de sănătate. Nimeni nu știe cât de rău va fi valul Omicron și doar un lockdown poate să împiedice sistemul de sanatate să fie copleșit în această iarnă. Dar radiodifuzorul național ar trebui să prezinte ambele părți ale dezbaterii și nu doar să susțină fără încetare alte restricții, ignorând în același timp impactul pe care îl au asupra societății noastre.

BBC insistă că “a acoperit pandemia cu mare grijă și în detaliu, ceea ce așteaptă oamenii de la BBC și de aceea am avut audiențe record, atât în ​​Marea Britanie, cât și în întreaga lume”. Dar există semne că corporația eșuează din nou în legatura cu acest subiect. Site-ul web BBC News prezintă acum aproape constant, “în direct”, numărul de cazuri de coronavirus. “Două doze de vaccin nu vă împiedică să va imbolnaviti cu Omicron”, se putea citi un titlu săptămâna trecută, de parcă acest lucru ar fi cumva remarcabil – ignorând total faptul că personalul BBC cu două doze a cedat in fața Covid de luni de zile, cu mult înainte ca Omicron să-și faca apariția.

Merită citit în întregime mai ales ca exista o lună gratuita a abonamentului.

În ciuda faptului că BBC produce propagandă pro-lockdown 24/7, publicul este în general mulțumit de nivelul actual de restricții și nu dorește ca acestea să fie crescute. Aceasta a fost concluzia Kekst CNC, după cum a raportat astăzi Sunday Times: „58% dintre oameni se opun închiderii tuturor pub-urilor și restaurantelor, în timp ce 60% se opun interzicerii întâlnirilor în familie de Crăciun.

Puteți citi o defalcare detaliată a acestui sondaj într-un thread de Twitter realizat de șeful CNC Kekst, James Johnson, aici. Și merită reținut că acesta este un sondaj online, așa că aproape sigur sprijină restricțiile suplimentare din cauza părtinirii pro-sociale.

 

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading