La aproape 70% rată de vaccinare Germania și Austria pornesc ofensiva asupra nevaccinaților

by | 9 Nov 2021 | Extern

Germania a atins un nivel record al incidenţei la şapte zile a cazurilor de COVID-19, cu 2011 cazuri la 1 milion de locuitori, cea mai mare valoare a acestui indicator de la începutul pandemiei, a anunţat luni dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI), citat de Deutsche Welle.

Incidenţa la şapte zile era de 1.545 la un milion de persoane în urmă cu patru zile şi de 1.302 la un milion de persoane lunea trecută (n.r. Germania calculează rata incidenței de infecții la milionul de locuitori.

Precedenta valoare record a indicatorului data din 22 decembrie 2020, cu 1976 la 1 milion de persoane.

În contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 se situează la 69%, autorităţile germane au lansat în ultimele zile apeluri către populaţie pentru a se mobiliza și anunță restriții dure pentru nevaccinați. Accesul în restaurante şi la evenimente indoor va fi permis doar celor vaccinaţi cu schema completă sau celor care pot face dovada trecerii prin boală.

Austria, de asemenea, a introdus noi măsuri pentru a combate creşterea numărului de noi infectări cu coronavirus, vizând în special persoanele nevaccinate, informează luni DPA citată de Agerpres. Începând de luni, doar cei vaccinaţi şi cei care au trecut prin COVID-19 vor putea lua masa la restaurante, participa la evenimente sportive sau utiliza teleschiurile pe teritoriul Austriei.

Noua regulă se va aplica de asemenea în hoteluri şi la astfel de servicii precum frizeriile sau saloanele de înfrumuseţare.

Incidenţa pe ultimele şapte zile este în prezent în Austria de 599,6 la 100.000 de locuitori iar rata de vaccinare de 67%.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading