Lagăre de carantină pe perioadă nedeterminată pentru nevaccinați propuse în legislația statului New York

by | 27 Dec 2021 | Extern

În următoarea dezbatere legislativă, care va începe pe 5 ianuarie 2022, Senatul și Adunarea New York ar putea adopta o legislație care ar da permisiunea de a elimina și reține cazurile, contactele, purtătorii sau pe oricine este suspectat că reprezintă o “amenințare semnificativă la sănătatea publică” și le separă de public pe termen nedeterminat. Proiectul de lege propune lagăre de carantină COVID pe durată nedeterminată pentru cei nevaccinati.

Proiectul de lege A416 reprezintă o amenințare gravă la adresa libertăților fundamentale ale tuturor americanilor din statul New York, inclusiv a capacității lor de a alege dacă vor primi ajutor medical și vaccinuri legate de boli infecțioase.

Proiectul de lege permite guvernatorului New York-ului și delegaților, care includ comisarul și șefii departamentelor locale de sănătate, puterea de a separa și de a reține orice oameni sau grup de persoane, fiind nevoiți să emită doar un simplu ordin. Acesta trebuie doar să includă numele persoanei (numele) sau “descrieri rezonabile specifice ale indivizilor sau grupurilor”.

Departamentul poate decide reținerea unei persoane sau a unui grup de persoane într-un centru medical sau în orice alt centru pe care îl consideră adecvat. Limbajul este menținut în mod deliberat vag.

În timp ce proiectul de lege urmărește să asigure că nimeni nu poate fi reținut pentru mai mult de 60 de zile, limbajul permite anularea hotărârilor judecătorești pentru a elimina durata maximă a detenției. După trecerea celor 60 de zile, instanța are la dispoziție încă 90 de zile pentru a lua în considerare detenția unei persoane, un ciclu despre care departamentul a spus că ar putea continua pe termen nelimitat.

Tot in proiectul de lege se afirmă “că o persoană care a fost expusă sau infectată cu o boală contagioasă să efectueze un tratament prescris adecvat, să ia medicamente preventive sau să se vaccineze”, și dă guvernului dreptul de a prinde și vaccina pe oricine cu forța.

Nu există nicio referință explicită care să indice ce tipuri de boli infecțioase califică o persoană pentru a fi îndepărtată din public, reținută și forțată să primească vaccinul și tratamentul medical. Din punct de vedere tehnic, oricine poate fi ținut în izolare atâta timp cât este considerat infecțios, ceea ce poate ridica întrebarea dacă purtătorii HIV/SIDA vor fi eliberați în societate.

Proiectul de lege A416 și formularea sa ar garanta că americanii, în cazul în care ar fi testați pozitiv pentru COVID sau pentru oricare dintre celelalte boli transmisibile, vor fi “invitați” la o ședere nedeterminată în astfel de facilități.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading