Lansarea 5G a creat haos pe aeroporturi; companiile aeriene au anulat 300 de zboruri

by | 20 Jan 2022 | Extern

Marile companii aeriene internaționale au anulat circa 300 de zboruri către/din Statele Unite după ce Administrația Federală a Aviației și-a exprimat îngrijorarea cu privire la turnurile wireless 5G din apropierea aeroporturilor.

British Airways, Emirates, Air India, Japan Airlines și All Nippon Airways au anunțat că vor suspenda zborurile după ce grupul comercial Airlines for America a făcut presiuni asupra administrației Biden în legătură cu “perturbările catastrofale” cauzate de lansarea programată pentru 19 ianuarie.

Ce probleme prezintă tehnologia 5G

Giganții din domeniul telecomunicațiilor wireless AT&T și Verizon au anunțat că activarea turnurilor 5G din apropierea unor aeroporturi americane va fi amânată cu două săptămâni pentru a rezolva divergențele.

Internetul de mare viteză 5G utilizează așa-numitele frecvențe din banda C, apropiate de cele utilizate de aeronave pentru a-și măsura altitudinea, iar Administrația Federală a Aviației (FAA) a avertizat că eventualele interferențe ar putea afecta instrumentele sensibile ale avioanelor, cum ar fi altimetrele, și ar putea împiedica în mod semnificativ operațiunile cu vizibilitate redusă.

Reacții critice din toate direcțiile

Administrația Biden s-a confruntat cu critici din partea FCC, a companiilor aeriene și a operatorilor de telefonie mobilă pentru haosul provocat de această lansare.

Sir Tim Clark, președintele companiei aeriene, a calificat guvernul american și companiile de telefonie mobilă drept “delăsători” și “iresponsabili” pentru crearea condițiilor care au permis producerea haosului, conform The Independent.

Șeful comerțului aerian spune că este nevoie de colaborare între companiile aeriene și operatorii de telefonie wireless pentru a rezolva problema 5G

Nick Calio, directorul general al Airlines.org, o organizație comercială care reprezintă principalele companii aeriene din SUA, a declarat pentru CNN că, pentru a depăși problema 5G care a determinat numeroase companii aeriene să anuleze zboruri miercuri, companiile implicate ar trebui să ajungă împreună la o soluție.

Comisarul FCC numit de Donald Trump, Brendan Carr, a emis miercuri o declarație în care acuză administrația Biden pentru lansarea haotică a tehnologiei wireless 5G de la Verizon și AT&T, care a determinat mai multe companii aeriene să anuleze sau să întârzie zborurile în și spre SUA de teama că tehnologia ar putea perturba instrumentele aeronavelor.

“Acesta este un eșec clar de leadership. În orice moment, Casa Albă ar fi putut să se ridice și să se poziționeze de partea științei. Nu a făcut-o”, a declarat dl Carr.

Lansarea 5G, catalogată drept “nesăbuită” de Asociația Piloților pe fondul haosului de pe aeroporturi.

Companiile aeriene au avertizat de săptămâni întregi că implementarea 5G ar putea provoca perturbări ale zborurilor

Întreruperile de zbor cauzate de implementarea 5G de către Verizon și AT&T miercuri au fost prezise cu săptămâni în urmă de FAA și de industria aeronautică. FAA a remarcat încă din 23 decembrie că implementarea 5G în SUA ar putea avea un impact asupra instrumentelor aeronavelor.

Etichete: 5G | SUA

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading