Macron denunță rusofobia, spune că încă mai are „respect” pentru poporul rus

by | 8 Mar 2022 | Extern

Pe fondul unui potop global de rusofobie, președintele francez Emmanuel Macron a spus că încă mai are „respect” pentru poporul rus și că societatea civilă a Rusiei trebuie să facă parte din viitorul păcii în Europa.

El este primul oficial înalt al unui stat care se arată preocupat de discrimările profunde față de cetățenii ruși obișnuiți din cauza acțiunilor unui tiran ca Putin. Este de remarcat că lumea întreagă se activa când un negru sau asiatic sau homosexual era (sau parea că este) discriminat dar când un popor în ansamblu (de albi) este discriminat nimănui nu-i pasă.

Macron a făcut aceste comentarii după două săptămâni de sentiment anti-rus virulent la nivel național și mondial. Este adevărat însă și că Macron este în campanie electorală și are nevoie de fiecare vot posibil, pentru că nu stă foarte bine în sondaje.

Pe lângă sancțiunile financiare paralizante, au fost impuse și măsuri absolut absurde, cum ar fi interzicerea pisicilor siberiene de la concursuri, anularea unui curs despre scriitorul rus din secolul al XIX-lea Dostoievski de la o universitate, interzicerea sportivilor cu dizabilități de la Olimpiadă, patronii de localuri sunt hărțuiți, clienți ruși nu sunt serviți în restaurante:

Președintele francez a spus că este vital să rămânem conectați cu Rusia în general, indiferent de acțiunile actualului său guvern.

„Suntem responsabili pentru menținerea tuturor legăturilor umane posibile: să continuăm să discutăm cu popoarele rus și belarus cu ajutorul artiștilor, intelectualilor, cooperării în sfera tehnică, afacerilor și ONG-urilor… aceasta este sarcina mea să continui să vorbesc cu liderii, chiar și dacă avem diferențe… și respectăm întotdeauna Rusia ca țară și poporul rus”, a spus Macron.

El a adăugat, de asemenea, că ar exista întotdeauna un conflict în Europa dacă Rusia nu ar face parte din „marea arhitectură a păcii” a continentului.

Ostracizarea globală și demonizarea rușilor se traduce acum în atacuri violente.

Ieri, reprezentanța Agenției Ruse pentru Cooperare Umanitară Internațională din Paris a fost atacată în timp ce un bărbat din Dublin a condus și el un camion prin porțile ambasadei Rusiei.

Etichete: Franța | Macron

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading