Medicii pediatri danezi pun la îndoiala vaccinul COVID-19 pentru copii

by | 4 Feb 2022 | Extern

Pediatrii danezi solicita Autoritații de Sănătate daneze să examineze dacă ar trebui sa continue sa recomande vaccinul COVID-19 pentru copiii din Danemarca.

Decizia altei tări nordice, Norvegia, de a nu recomanada vacinarea copiilor se bazeaza pe cele mai recente date Omicron, în timp ce Danemarca înca își bazeaza recomandarile de vaccinuri pentru copii pe varianta Delta, a declarat medicul pediatru Klaus Birkelund Johansen, președintele Societații Daneze de Pediatrie.

Potrivit lui Johansen, Consiliul Național de Sănătate ar trebui sa reevalueze eficacitatea vaccinării copiilor în lumina noii variante Omicron.

„Când țarile care sunt comparabile cu Danemarca se uita la aceleași date și ajung la concluzii diferite nu pot înțelege de ce părinților danezi le este greu sa decidă ce sa facă”

, a spus el.
În Norvegia, autoritațile sanitare au subliniat ca vaccinul este cel mai recomandat copiilor cu boli cronice sau pentru copiii care intră în contact cu persoane deosebit de vulnerabile.

Autoritațile sanitare daneze nu au comentat, dar premierul Mette Frederiksen a facut câteva observații.

„Desigur, autoritațile se gândesc în mod constant la ce este cel mai bun lucru de făcut, inclusiv când vine vorba de copii. Pâna acum, recomandarea autoritaților sanitare a fost clară și făra echivoc: vaccinați-vă copiii. Și dacă asta se va schimba la un moment dat, autoritațile vor trebui, desigur, să le spuna danezilor despre asta”

, a spus Frederiksen.
În total, 27,4% dintre cei cu vârsta cuprinsa între 5 și 11 ani au fost complet vaccinați în Danemarca, în timp ce 41,1% au primit doar prima doză de vaccin.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading