Mii de manifestanți în stradă la Melbourne după închiderea șantierelor din cauza pandemiei

by | 22 Sep 2021 | Extern

Mii de oameni au manifestat marți în Melbourne, cel de-al doilea oraș ca mărime din Australia pentru a protesta împotriva restricțiilor draconice de coronavirus pe care guvernul le-a impus industriei construcțiilor, Australia având printre cele mai restrictive măsuri de combaterea pandemiei. Australia a urmărit menținerea politicii „Covid zero” prin blocarea sosirilor din străinătate, vânarea oricărei infecții și închiderea frontierelor de stat după fiecare focar.

Oficialii au anunțat că șantierele din Melbourne vor fi închise timp de două săptămâni, pe fondul îngrijorării că mișcarea lucrătorilor contribuie la răspândirea COVID-19.

Muncitorilor din construcții li se cere acum să facă cel puțin o doză de vaccin înainte de a li se permite să se întoarcă la muncă. Constructorii și-au exprimat nemulțumirile față de aceste reglementări dar și față de conducerea sindicatelor care nu au negociat condițiile de prezență  pe șantiere.

Manifestanții au afișat mesaje ca “Libertate!” și “Orice muncă este esențială”.Au existant și momente tensionante, când grupuri de oameni au spart cordoanele polițiștilor și s-au luat la bătaie cu aceștia.

Statul Victoria, unde se află Melbourne, a raportat marți 603 de cazuri noi, cele mai multe infecții într-o singură zi din acest an.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading