Ministru de externe maghiar: Existența noastră este un pericol pentru mainstreamul progresist internațional

by | 27 Jan 2022 | Extern

Ministrul maghiar de externe Péter Szijjárto a spus că „politicile patriotice, bazate pe creștinism”, care sunt în prezent urmate de guvernul național-conservator al Ungariei reprezintă o amenințare serioasă la adresa hegemoniei curentului internațional de liberalism/socialism/globalism.

În declarațiile sale, date în timpul unui scurt interviu difuzat săptămâna trecută la Fox News, la emisinea Tucker Carlson Tonight, Szijjárto și-a exprimat aprecierea față de jurnalistul conservator pentru că a prezentat realitatea situației din Ungaria, a criticat presa internațională liberală pentru „minciunile și știri false” și a oferit un context cu privire la motivul pentru care promotorii ideologiei socialisto-liberală se simt amenințați de o țară mică din Europa Centrală.

Szijjárto, după ce i-a mulțumit lui Carlson pentru descrierea corectă a situației din Ungaria, a declarat că mass-media, care este controlată în mod covârșitor de stânga, rareori prezintă guvernul și țara sa într-o lumină sinceră, spunând: „De obicei suntem confruntați cu minciuni și știrile false produse de mainstreamul liberal internațional dar raportul tău despre Ungaria ne aduce un aer proaspăt.”

Apoi, când a fost întrebat de Carlson de ce clica globalistă care susține „aventurismul” în Irak, Afganistan și Libia și care conduce politica în lume, se simte amenințată de o națiune de zece milioane de oameni din Europa Centrală, Szijjárto a răspuns: „Cred că motivul pentru care ne urăsc este că purtăm o politică patriotică, creștină”, care urmărește „îndeplinirea interesului național”.

„Suntem conservatori și avem succes, așa că, existența noastră este un pericol pentru ei, ceea ce spun ei este că singura modalitate de a avea un sistem politic progresist, de succes, este să fii extrem de liberal”, a continuat ministrul de externe, adăugând că simpla reușita a Ungariei „arată foarte clar că există și alte metode de a avea succes, de a îndeplini interesul națiunii tale”.

„Modul nostru, conservator, patriotic, creștin-democrat, respectă istoria noastră, moștenirea religioasă și valori precum familia. Acest lucru aduce succes”, a insistat Szijjártó.

În declarația sa finală din segmentul de cinci minute, ministrul de externe a oferit o perspectivă suplimentară cu privire la motivul pentru care mainstreamul liberal lucrează ore suplimentare pentru a vedea premierul maghiar Viktor Orbán și partidul său conservator Fidesz înlăturați de la putere în viitoarele alegeri.

„Motivul pentru care vor să fim învinși la următoarele alegeri este că, practic, am fi unul dintre ultimele guverne conservatoare de succes ce ar fi dat afară de la putere”, a început el, adăugând: „Și atunci s-ar putea vorbi despre faptul că mainstreamul liberal este singura ideologie de succes din lume.”

Înainte de a încheia interviul, Carlson i-a spus ministrului: „Ei te văd ca pe o amenințare mult mai mare decât China și asta spune totul”, avertizând că „vor încerca să se amestece în alegerile tale, așa cum bine știi. Noroc.”

Avertismentul gazdei Fox News este departe de a fi nefondat. Cu câteva zile în urmă, 62 de europarlamentari liberali și de stânga au scris o scrisoare către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în care susțineau că viitoarele alegeri din Ungaria — care urmează să aibă loc în aprilie — ar putea să nu fie „ținute la cele mai înalte standarde democratice.”

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt, un liberal de stânga și autodescris federalist al UE, într-un tweet recent a insistat că „o misiune de observare a alegerilor în Ungaria este absolut necesară”, susținând că prim-ministrul Orbán „ar juca murdar”.

Zoltán Kovác, purtătorul de cuvânt al guvernului maghiar, a respins calm aceste afirmații senzaționaliste într-un articol pentru Euronews, scriind: „Prim-ministrul Orbán și alianța de guvernământ are o listă lunga cu realizari de când se află în funcție. Alegătorii îl vor realege, pentru că a dus țara înainte având rezultate pozitive, reale pentru unguri”.

Etichete: Ungaria

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading