Ministrul german al Dezvoltării solicită reducerea drastică a consumului de carne

by | 18 Apr 2022 | Extern

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze (SPD), le-a cerut cetățenilor din Germania să mănânce mai puțină carne.

„Ar ajuta pe termen mediu și lung aprovizionarea cu cereale în țările în curs de dezvoltare și emergente dacă noi, în țările bogate, am mânca mai puține produse de origine animală”, a explicat social-democratul inițiativa sa.

Schulze a declarat marți pentru RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) că agricultura trebuie să devină mai durabilă. Ea a avertizat. „Nu este un lux care poate fi amânat.”

Aproximativ 60 la sută din porumbul produs în întreaga lume este folosit pentru hrănirea animalelor. Este același lucru cu grâul în UE.

„Dacă ar fi să reducem producția de carne în Germania cu 30 la sută, un milion de hectare de teren arabil ar fi liber – aproximativ o zecime din terenul arabil din Germania”, a explicat ministrul. „Aceasta ar putea fi apoi folosită pentru a obține cinci milioane de tone de cereale. Pe termen lung, acest lucru ar putea crește securitatea alimentară în întreaga lume”.

Schulze s-a referit și la războiul Rusiei în Ucraina. Cele două țări est-europene sunt printre cei mai mari exportatori de cereale din lume. Ca urmare a ostilităților, prețurile la grâu și la alte tipuri de cereale au crescut recent, a spus ea.

Politicienii SPD s-au remarcat deja în trecut prin apeluri pentru un consum mai mic de carne. Anul trecut, liderul partidului SPD, Saskia Esken, a sugerat ca lumea să mănânce mai puțină carne. „Trebuie să ne gândim cum putem avea mai puține lucruri fără să pierdem calitatea vieții și, uneori, chiar să câștigăm unele. Asta se aplică la volan, la zbor și, de asemenea, la carne”, a spus politicianul de atunci.

Etichete: absurd | Germania

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading