Nebunia autoritară COVID: Marea Britanie, la un pas de a omorî toate pisicile din țară

by | 6 Mar 2023 | Extern

Întrecerea pentru cea mai dementă decizie autoritară din timpul pandemiei de COVID este câștigată net de autoritățile din Marea Britanie, 

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au considerat să dispună eutanasierea tuturor pisicilor de companie din țară în timpul primului val de COVID. Fostul ministru adjunct al Sănătății, Lord James Bethell, a dezvăluit acest lucru  în timp ce încerca să argumenteze că guvernele au fost prinse nepregătite în ceea ce privește modul de a răspunde la virus, remarcând: „Nu ar trebui să uităm… cât de puțin am înțeles despre această boală”.

„A existat un moment în care a fost foarte neclar dacă animalele de companie pot transmite boala”, a spus el. „De fapt, a existat la un moment dat ideea că ar putea fi nevoie să cerem publicului să extermine toate pisicile din Marea Britanie. Vă puteți imagina ce s-ar fi întâmplat dacă am fi vrut să facem asta?”

Bethell a susținut că „pentru un moment” au existat  propuneri în acest sens după ce o pisică siameză a devenit prima din Marea Britanie care a contractat COVID-19, dar că planul a fost abandonat destul de repede.

Stăpânilor de pisici li s-a spus să nu-și sărute animalele de companie și să respecte „o igienă foarte atentă” în jurul lor în timp ce le țin în casă dacă un membru al gospodăriei are COVID.

Știrea despre exterminarea pisicilor vine în același timp cu dezvăluirile despre modurile guvernului britanic de a induce frica populației, în timpul pandemiei.

Un set de mesaje publicat în The Sunday Telegraph, arată cum Matt Hancock (ministrul Sănătății în perioada pandemiei) și alți oficiali au discutat despre utilizarea unui anunț despre o nouă variantă a virusului pentru a speria publicul să-și schimbe comportamentul.

Mesajele, dintre cele peste 100.000 transmise ziarului Telegraph de către jurnalista Isabel Oakeshott, arată, de asemenea, că secretarul de cabinet Simon Case a sugerat în ianuarie 2021 că factorul „frică” ar fi „vital” pentru a convinge oamenii să urmeze regulile de izolare.

Într-o conversație WhatsApp din 13 decembrie, obținută de The Telegraph, Damon Poole – unul dintre consilierii media ai lui Hancock – și-a informat șeful că parlamentarii conservatori erau “deja furioși în legătură cu perspectiva” unor măsuri mai stricte privind COVID și a sugerat că “putem pregăti terenul cu noua tulpină”.

Comentariul a sugerat că ei credeau că tulpina ar putea fi utilă pentru a pregăti terenul pentru o viitoare carantină și restricții mai dure în perioada premergătoare Crăciunului 2020. Hancock a răspuns apoi: “Îi speriem pe toți cu noua tulpină”.

Etichete: Marea Britanie

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading