Nemulțumiri de toate felurile scot oameni disperați în stradă în multe țari. Economia și războiul – principalele preocupări

by | 23 Feb 2023 | Extern

În întreaga lume, din Europa până în America și până în Australia, tot mai mulți oameni ies în stradă – în mare măsură ignorați de către presa centrală. Ei protestează împotriva situației actuale, a problemelor economice și a planurilor globale de dictatură ale elitelor, împotriva ignorării problemelor interne și împotriva sprijinirii totale a unui război ce poate deveni mondial.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, ca răspuns la invazia Ucrainei, provoacă tulburări economice și prețuri vertiginoase la nivel mondial. În același timp, guvernele mint încercând să minimizeze daunele economice, oferind totodată tot mai multe arme și bani Ucrainei. Acest lucru nu face decât să prelungească suferința ucrainenilor și să împiedice negocierile de pace. Pe de altă parte, tot mai mulți oameni ies în stradă și cer o schimbare a cursului politic.

În Franța, de exemplu, oamenii demonstrează împotriva reformei pensiilor susținute de Macron care mărește vârsta de pensionare pentru toți cetățenii:

Steagurile NATO, văzută ca susținătoare a războiului cu orice preț, sunt arse la demonstrațiile pentru pace din Franța:

Protestatarii s-au adunat duminică la Washington pentru a se opune sprijinului continuu al SUA pentru Ucraina, în timp ce aceasta luptă împotriva agresiunii ruse.

Evenimentul, care a fost catalogat drept mitingul Marș împotriva mașinii de război, a fost organizat de participanți cu viziuni diferite, de la grupuri libertariene până la de extremă stângă. Vorbitorii l-au acuzat pe președintele Biden și Congresul că au adus SUA în pragul războiului nuclear.

Demonstrații de pace au loc și în Grecia. Oamenii de acolo scandează, de exemplu, „Americanii sunt criminali” și „Dați bani educației, nu abatoarelor NATO”.

Au fost proteste anti-NATO în Germania:

Se pare că mișcarea pentru pace este încă activă:

Se vor transforma aceste manifestări în adevărate proteste de masă? Dacă războiul din Ucraina continuă să escaladeze, acest lucru pare cumva posibil.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading