Noam Chomsky: Trump este singurul om de stat occidental care face eforturi pentru oprirea războiului din Ucraina, nu pentru prelungirea lui

by | 5 May 2022 | Extern

Fostul președinte este singura persoană proeminentă care susține o „mișcare către negocieri și diplomație în loc de escaladarea războiului”.

Intelectualul de stânga Noam Chomsky a afirmat în timpul unui interviu recent că există doar „un singur om de stat occidental important” care face eforturi pentru a pune capăt războiului din Ucraina – Donald Trump.

Profesorul de lingvistică a făcut aceste remarci într-un interviu recent, al cărui clip a fost postat pe Twitter de jurnalistul Glenn Greenwald.

„Ei bine, există, din fericire, un om de stat în Statele Unite și în Europa… care a făcut o declarație foarte sensibilă despre cum puteți rezolva criza, și anume prin facilitarea negocierilor în loc să le submineze și să se îndrepte către stabilirea unui fel de acomodare în Europa, ” a spus Chomsky.

Autorul a continuat să descrie un plan introdus pentru prima dată de George H.W. Bush – Parteneriatul pentru Pace – care ar garanta că NATO nu se va extinde mai departe spre est și „să se îndrepte către o lume fără alianțe militare”.

Vezi și:  Trump este persecutat politic și pentru că intenționează pacea în Ucraina

Nu este prima dată când un stângist de vârf l-a citat pe Trump drept cineva ale cărui politici ar fi oprit un războiul  înainte să înceapă sau l-ar fi terminat foarte rapid.

Marie Yovanovitch, fostul ambasador al SUA în Ucraina, a recunoscut că nu ar fi existat niciun război dacă Trump ar fi rămas la putere.

Etichete: Trump

Ultimele știri

LoadingCele mai cititeTe-ar putea interesa

Loading


Loading