Noam Chomsky: Trump este singurul om de stat occidental care face eforturi pentru oprirea războiului din Ucraina, nu pentru prelungirea lui

by | 5 May 2022 | Extern

Fostul președinte este singura persoană proeminentă care susține o „mișcare către negocieri și diplomație în loc de escaladarea războiului”.

Intelectualul de stânga Noam Chomsky a afirmat în timpul unui interviu recent că există doar „un singur om de stat occidental important” care face eforturi pentru a pune capăt războiului din Ucraina – Donald Trump.

Profesorul de lingvistică a făcut aceste remarci într-un interviu recent, al cărui clip a fost postat pe Twitter de jurnalistul Glenn Greenwald.

„Ei bine, există, din fericire, un om de stat în Statele Unite și în Europa… care a făcut o declarație foarte sensibilă despre cum puteți rezolva criza, și anume prin facilitarea negocierilor în loc să le submineze și să se îndrepte către stabilirea unui fel de acomodare în Europa, ” a spus Chomsky.

Autorul a continuat să descrie un plan introdus pentru prima dată de George H.W. Bush – Parteneriatul pentru Pace – care ar garanta că NATO nu se va extinde mai departe spre est și „să se îndrepte către o lume fără alianțe militare”.

Nu este prima dată când un stângist de vârf l-a citat pe Trump drept cineva ale cărui politici ar fi oprit un războiul  înainte să înceapă sau l-ar fi terminat foarte rapid.

Marie Yovanovitch, fostul ambasador al SUA în Ucraina, a recunoscut că nu ar fi existat niciun război dacă Trump ar fi rămas la putere.

Etichete: Trump

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite



Te-ar putea interesa

Loading


Loading