Norvegia a reușit: clasifica Covid-19 drept o boală respiratorie la fel de periculoasă ca gripa comună

by | 27 Sep 2021 | Extern

Covid-19 este tratat în mass-media ca o boală foarte periculoasă în fața căreia vaccinarea în masă și restricțiile severe pentru întreaga societate sunt aplaudate, în ciuda puținelor decese in afara grupurile de risc. Dar, în Norvegia, s-a decis acum tratarea Covid ca și alte boli respiratorii, precum gripa sau virusul răcelii, deoarece, potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică, nu mai este mai periculos decât acestea.

Institutul norvegian de sănătate publică FHI a luat decizia remarcabilă, susținută statistic, de a clasifica Covid-19 drept o boală respiratorie la fel de periculoasă ca gripa comună. Se clarifică faptul că pandemia nu s-a terminat, dar că a intrat într-o nouă fază în care Covid-19 este acum echivalat cu o boală respiratorie comună, cum ar fi o gripă sau o infecție respiratorie.

Deși infecția în sine continuă să circule în rândul populației, acest lucru nu înseamnă o creștere a numărului de spitalizări, ceea ce înseamnă că Coronavirusul nu mai creează o povară mare asupra asistenței medicale în Norvegia. Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a celor expuși riscului sunt protejați. FHI face astfel evaluarea că Coronavirus se alătură acum altor virusuri respiratorii, cum ar fi răceala obișnuită și gripa sezonieră.

În studiile efectuate de FHI, s-a constatat că atât persoanele parțial, cât și complet vaccinate care fac Covid-19, prezintă un risc scăzut de a merge la spital pentru îngrijire, dar că același lucru se aplică și persoanelor sănătoase care nu aparțin grupurilor de risc (fără comorbidități). La cei care au fost parțial vaccinați, s-a ajuns la concluzia că gradul de protecție împotriva variantei Delta este de doar 22%,  crește la 65% pentru cei care au primit două doze de vaccin. Aceste grade de eficacitate sunt scăzute în comparație cu varianta Alpha a virusului, unde gradul de protecție a fost de 55% prima doza și 84% pentru doua doze.

Norvegia a vaccinat până acum 3,6 milioane locuitori, reprezentând circa 68% din populație. De asemenea, a ales să nu vaccineze copiii mai mici de 12 ani.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading