Noua Zeelandă: un bărbat testat pozitiv care a murit împușcat va fi considerat mort de COVID

by | 18 Nov 2021 | Extern

Un bărbat din Noua Zeelandă care a murit în urma unei răni împușcate este considerat deces cauzat de coronavirus până la finalizarea anchetei.

Robert Hart, bărbatul de 40 de ani care a murit pe 5 noiembrie după ce ar fi fost împușcat în Auckland, a fost testat pozitiv post-mortem pentru coronavirus, potrivit unui raport care a citat poliția.

„Un deces suplimentar în Auckland a fost adăugat astăzi la cifrele naționale de Covid-19”, a declarat Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă. „Moartea acestei persoane face obiectul unei anchete a poliției și Ministerul nu va mai comenta în această etapă”.

„Autoritățile sanitare pot testa o persoană decedată pentru COVID-19 dacă cauza morții nu este clară și dacă există o anumită îngrijorare că COVID-19 ar fi putut fi implicat, de exemplu, atunci când există o legătură cu un caz cunoscut sau se ia în considerare. simptome înainte de deces”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății pentru New Zealand Herald. „O persoană decedată, testată pozitiv pentru COVID-19, poate ajuta, de asemenea, oficialii de sănătate publică să identifice contacte strânse și să ia orice măsuri suplimentare, dacă este necesar.”

Se pare că a existat o schimbare în modul în care Noua Zeelandă raportează decesele care au vreo legătură cu coronavirusul, chiar dacă COVID-19 nu a fost cauza, a declarat dr. Ashley Bloomfield, directorul general al Ministerului Sănătății din țară, la un briefing.

Mulți neozeelandezi protestează împotriva mandatelor țării privind vaccinurile, măștile și restricțiile, în special cu o demonstrație în masă în fața Parlamentului din Wellington.

Noua Zeelandă a impus una dintre cele mai brutale carantine din lumea dezvoltată, în unele cazuri bînchizând zone întregi ale țării după doar un singur caz de COVID.

La începutul acestei veri, prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, l-a imitat pe cel mai înalt oficial de sănătate publică din Australia, spunându-le cetățenilor: „Nu vorbi cu vecinii tăi”.

„Rămâneți local și nu vă adunați, nu vorbiți cu vecinii voștri, vă rugăm să păstrați bulele”, a spus Ardern.

De asemenea, autoritățile din Noua Zeelandă au transmis școlilor să sune la poliție dacă personalul nevaccinat se prezintă la serviciu.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading