Noul ministru de externe israelian va efectua o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

by | 23 Jun 2021 | Extern

Noul ministru de Externe al Israelului, Yair Lapid, va efectua săptămâna viitoare prima vizită în Emiratele Arabe Unite din istoria relaţiilor diplomatice bilaterale, informează agenţia Associated Press.

Vizita lui Yair Lapid intervine în contextul în care Israelul şi Emiratele Arabe Unite au normalizat relaţiile anul trecut, în cadrul unui acord mediat de fosta Administraţie Donald Trump.

Yair Lapid se va deplasa în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite pe 29-30 iunie, urmând să inaugureze ambasada Israelului în Abu Dhabi şi un consulat în Dubai.

“Relaţiile dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite sunt importante, iar rezultatele vor fi benefice atât pentru cetăţenii celor două ţări, cât şi pentru întregul Orient Mijlociu”, anunţă Ministerul israelian de Externe.

Fosta Administraţie de la Washington, condusă de fostul preşedinte Donald Trump, a intermediat negocierile în urma cărora Israelul a normalizat relaţiile cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan şi Maroc.

Autoritatea Palestiniană a criticat dur decizia Emiratelor Arabe Unite de a normaliza relaţiile cu Israelul în contextul stagnării negocierilor pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian.

Etichete: Israel

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading