O idee “bună” cu adevărat: Marea Britanie vrea să trimită echipe de vaccinare din uşă în uşă. Ce va ieși oare?

by | 29 Dec 2021 | Extern

Marea Britanie are în vedere un program de trimitere a unor echipe de vaccinare din uşă în uşă la casele britanicilor nevaccinaţi, pentru a ajunge la aproximativ cinci milioane de oameni care nu s-au vaccinat.

Iniţiativa a fost discutată de Departamentul Sănătăţii, NHS, şi premierul britanic, în ultima săptămână, ca parte a ridicării ratei de vaccinare în zonele care au cele mai scăzute rate. Propunerea ar fi o alternativă la impunerea de noi carantine şi restricţii, precum şi o soluţie pentru „încurajarea” vaccinării în zonele rurale sau în gospodăriile în care oamenii nu se pot deplasa cu uşurinţă la un centru de vaccinare.

Autoritățile britanice iau în considerare ideea de a trimite asistenți la casele oamenilor ca o modalitate de a evita noile măsuri restrictive și de a livra vaccinuri în zonele rurale, unde centrele de vaccinare ar putea fi mai puțin accesibile.

Guvernul nu a răspuns la rapoartele care vin înaintea anunțului prim-ministrului cu privire la alte măsuri Covid. Boris Johnson este așteptat să facă o declarație pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron, care a determinat deja reintroducerea unor restricții. Peste 122.000 de cazuri noi de Covid au fost raportate în Marea Britanie numai vineri – un alt record zilnic de la începutul pandemiei.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading