Oboseala de COVID: Ce cred americanii că trebuie făcut în privința pandemiei

by | 3 Feb 2022 | Extern

Pe măsură ce Statele Unite intră în anul al treilea al pandemiei de Covid-19, o mare parte a americanilor sunt gata să-și „vadă mai departe” de viață.

Șaptezeci la sută dintre respondenți au fost de acord cu afirmația: „Este timpul să acceptăm că Covid este aici pentru a rămâne și trebuie doar să ne continuăm viața”, atunci când au fost întrebați într-un sondaj de la Universitatea Monmouth.

Sondajul arată că 78% dintre persoanele care au raportat că au avut Covid cred că este timpul să treacă mai departe. Nu este surprinzător că răspunsurile indică o divizare partizană clară, 89% dintre republicani fiind de acord cu declarația, față de doar 47% dintre democrați. Dintre independenți, 71% au spus că este timpul ca oamenii să  treacă mai departe.

70% doresc să se întoarcă la viață așa cum era înainte de pandemie. Cu toate acestea, așa cum indică alte date din sondaj, asta cu greu înseamnă că  oamenii nu mai acceptă restricții. De exemplu, 52% dintre americani spun că susțin (re)instituirea reintroducerea măștii  în statul lor chiar acum. Patruzeci și cinci la sută se opun.

De asemenea, notabil este faptul că gestionarea pandemiei de către președintele Joe Biden este la pământ pentru prima dată în sondajul de la Monmouth (apropiat de democrați). Doar 43% spun că Biden face o treabă bună în lupta cu virusul, în timp ce 53% spun că face o treabă proastă. Cifrele sale în această problemă au scăzut constant din aprilie.

Interesant este că publicul american dă note și mai proaste în ceea ce privește gestionarea pandemiei la nivel personal, de către popor. 58% dintre americani spun că publicul a făcut o treabă proastă, în comparație cu doar 29% care spun contrariul.

În ceea ce privește vaccinurile, 77% spun că au primit cel puțin o doză, dar doar 45% raportează că au fost vaccinați cu doza 3. Șaptesprezece la sută spun că probabil că „niciodată” nu se vor vaccina. Acest număr este în scădere față de 24% în urmă cu un an.

Etichete: COVID-19 | SUA

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading