Oficiali americani: forțele ruse sunt la 70% din nivelul necesar pentru invazia Ucrainei

by | 7 Feb 2022 | Extern

Rusia are aproximativ 70% din puterea de luptă de care se crede că ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei, trimițând mai multe grupuri tactice la granița vecinul său, au declarat sâmbătă doi oficiali americani.

Dacă Moscova va efectua o invazie la scară largă, victimele rezultate nu vor fi deloc putine, a spus unul dintre oficiali.

Ucraina ar putea suferi între 5.000 și 25.000 de victime, în timp ce pierderile trupelor Rusiei ar putea fi între 3.000 și 10.000, iar cele civile ar putea varia între 25.000 și 50.000, potrivit estimărilor SUA.

O invazie completă ar determina, de asemenea, milioane de refugiați și de persoane strămutate în interiorul Europei, consideră Washington.

În ultimele două săptămâni, numărul batalionelor tactice ale Rusiei (BTG) în regiunea de frontieră a crescut de la 60 la 83, iar alte 14 sunt în tranzit, au declarat cei doi oficiali, sub rezerva anonimatului, din cauza sensibilității informației.

În ceea ce privește momentul invaziei, pamăntul este de așteptat să atingă un nivel de îngheț în jurul datei de 15 februarie, au spus oficialii, permițând tranzitul mecanizat și în afara drumului de către unitățile militare ruse. Astfel de condiții ar continua până la sfârșitul lunii martie.

Această cronologie, numărul și capacitatea tot mai mare a forțelor ruse apropiate de Ucraina ar putea sugera că fereastra pentru diplomație se închide.

Oficialii americani nu au furnizat dovezi care să susțină estimările lor cu privire la forțele Rusiei.

Oficialii ruși au declarat că nu se plănuiește o invazie, dar că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite. Acestea includ o promisiune că NATO nu va admite niciodată Ucraina, cerere pe care Washingtonul și NATO au spus-o că este inacceptabilă.

Washingtonul consideră că Rusia poate alege alte opțiuni decât o invazie pe scară largă, inclusiv o incursiune limitată și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, au spus oficialii.

Dacă Rusia ar invada capitala Kiev, aceasta ar putea cădea în câteva zile, au spus oficialii americani.

Etichete: Rusia | SUA | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading