Olanda permite eutanasierea copiilor cu vârsta de pana la 12 ani bolnavi în fază terminală

by | 14 Oct 2020 | Extern, Social

Guvernul olandez a aprobat legea care permite eutanasierea copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani bolnavi in faza terminală. Marți, ministrul Sănătății Hugo de Jonge a declarat că legea va împiedica ca unii copii să „sufere insuportabil și fără speranță”.

Eutanasierea este legală în prezent în Olanda pentru copiii mai mari de 12 ani cu acordul obligatoriu al pacientului și al părinților. De asemenea este legala pentru bebelușii cu vârsta de până la un an cu acordul părinților.

Dar pana in prezent nu exista nicio prevedere pentru cei cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani bolnavi în fază terminală.

Pacientul trebuie să fie foarte suferind, cu o „suferință nesfârșită” iar cel puțin doi medici trebuie să fie de acord cu procedura.

Problema s-a dovedit extrem de controversată și a declanșat luni de dezbateri în interiorul guvernului de coaliție formt din patru partide. De asemenea a existat o puternică opoziție din partea partidelor creștine conservatoare.

După aprobarea de către guvern a legii ministrul sănătații Hugo de Jonge a spus că se vor elabora noi reglementări pentru punerea in practică. Se așteaptă ca schimbarea să fie implementată în următoarele luni.

Eutanasierea și sinuciderea asistată sunt legale în Olanda din 2002 iar tara vecina Belgia a urmat exemplul cateva luni mai târziu. Cele două țări au fost primele din lume care au legalizat practica în condiții foarte stricte.

În 2014 Belgia a devenit prima țară care a permis eutanasierea copiilor bolnavi în stare terminală cu suferinte majore. Olanda a introdus aceeași regulă pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading