Olimpicii de la Beijing testați pozitiv sunt pedepsiți cu camere murdare, mâncare proastă, lipsa internetului

by | 10 Feb 2022 | Extern

Chinezii încearcă să salveze situația după plângerile sportivilor și echipelor din izolarea forțată despre alimente necomestibile, camere murdare și lipsa echipamentului de antrenament și a accesului la internet. Pozitivii sunt preluați de echipe sigilate în plastic din cap până în picioare, urcați în dube ce miros puternic a clor (după declarațiile sportivilor) și scoși în afara satului olimpic. Acolo sunt izolați total de echipele lor, încuiați în camere unde mulți încep a ceda psihic.

„Ma doare stomacul, sunt foarte palidă și am cearcăne imense negre în jurul ochilor. Vreau ca toate acestea să se termine. Plâng în fiecare zi. Sunt foarte obosită”,

a postat concurenta rusă de biatlon Valeria Vasnetsova pe Instagram de la unul dintre așa-zisele hoteluri de carantină din Beijing. Problema ei era mâncarea.

Vasnetsova a postat o poza cu ceea ce a fost „mic dejun, pranz si cina deja de cinci zile” – o tava cu mancare care include paste simple, un sos de portocale, carne arsă pe os, cativa cartofi, fara legume proaspete sau fructe.

Ea a spus că a supraviețuit în mare parte cu câteva bucăți de paste pentru că era „imposibil” să mănânc restul, „dar astăzi am mâncat toată grăsimea pe care o servesc în loc de carne pentru că mi-era foarte foame”. Ea a adăugat că a slăbit mult și „îmi ies deja oasele”. După ce s-ă aflat public, chinezii i-au schimbat dieta. Nu puteau face de la început un meniu corect?

Skeletonista belgiană Kim Meylemans a fost adusă înapoi dintr-un hotel de carantină la izolare în satul olimpic, după ce a făcut o postare plină de lacrimi pe rețelele de socializare. Principala ei plângere a fost lipsa de informații. A fost încărcată într-o ambulanță și transportată de la o unitate de carantină la alta într-o zi în care credea că va fi eliberată, după ce avusese mai multe teste negative. Ea însă n-a fost eliberată ci mutată fără explicații.

După ce sportivul german Eric Frenzel, de trei ori medaliat cu aur la combinata nordică, a fost testat pozitiv, șeful delegației germane Dirk Schimmelpfennig a criticat condițiile de viață „nerezonabile”. Germania a cerut camere mai mari, mai igienice și livrări mai regulate de alimente, astfel încât sportivii care sunt eliberați în cele din urmă să fie în continuare apți să concureze.

Sportiva americană Elana Meyers Taylor, triplu medaliată olimpic la bob, a fost testată pozitiv pentru corona la Beijing. Se pare că a fost separată de fiul ei, Nico, în vârstă de doi ani, și forțată să se izoleze departe de echipă. Într-un videoclip pe Twitter, ea a arătat că încearcă să se antreneze cu o halteră în camera ei minusculă.

Antrenorul finlandez de hochei pe gheață Jukka Jalonen a declarat pentru Reuters că jucătorul Marko Anttila încă suferă fizic și psihic, pentru că „nu primește mâncare potrivită și este un tip foarte mare (2.03m)” și „pentru că nu știe ce se întâmplă și ce se va întâmpla cu el.”

Între timp, alți sportivi spun că au fost ținuți în întuneric despre momentul în care vor fi eliberați din izolare. Patinătoarea poloneză de viteză pe pistă scurtă Natalia Maliszewska a declarat pentru Guardian că angajații au bătut la ușa hotelului ei sâmbătă dimineața devreme și au dus-o la ceea ce credea că este o sesiune de antrenament. Cu puțin timp înainte de a începe încălzirea, a spus ea, oficialii i-au spus că au făcut o greșeală și că nu se poate antrena cât timp rămâne „periculoasă pentru oameni”. A fost întoarsă în camera.

Acestea sunt doar o parte din cazurile care au ajuns publice. Este de notorietate că sportivii au fost avertizați să nu facă valuri și să nu protesteze pentru că regimul comunist va lua măsuri drastice și îi poate chiar reține aceștia.

Organizatorii au recunoscut că izolarea este deja o situație dificilă pentru sportivi – care se confruntă cu posibilitatea de a pierde competițiile după ani de antrenament – și au spus că lucrează pentru a rezolva rapid orice problemă.

Etichete: China

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading