Orban, Iohannis și Nehammer, singurii care nu l-au aplaudat pe Zelenski. Trădare?

by | 10 Feb 2023 | Extern

Volodymyr Zelensky a fost invitat la summitul liderilor UE. După discursul său adresat Parlamentului European, președintele ucrainean a avut și ocazia să se întâlnească personal cu șefii de stat și de guvern în cadrul Consiliului European.

Ajunși la întâlnire, cei douăzeci și șapte l-au salutat pe Volodymyr Zelensky, care, conform filmării, a primit aplauze de la aproape toată lumea, Viktor Orbán fiind una dintre puținele excepții.De fapt rețelele sociale și presa internațională îl menționează doar pe Orban, pentru că el este cel mai detestat șef de stat, după Putin.

De fapt, președintele și României Klaus Iohannis era tot un zâmbet dar nu a aplaudat nici el. deși, potrivit scuzelor găsite de presă, acest lucru s-ar putea datora timpului său de reacție notoriu de lent. Adică lenea lui caracteristică l-a împiedicat să-și îndeplinească sarcinile sociale de fațadă pe care le are.

Și că să fim drepți e în companie aleasă pentru că Iohannis a fost imobil, alături de Orban, un paria la Bruxelles, dar și de noul dușman al României și UE, cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Priviți video mai jos:

Însă Viktor Orban a ținut să arate pe contul său de Twitter că a dat mâna și a vorbit direct cu Zelenski.

De altfel și Iohannis a făcut o “poză cu maimuța”, adică atracția zilei, Zelenski și a publicat-o fără a detalia nimic din ce a vorbit cu el. Dacă a făcut-o.

Și dacă presa de propagandă ni-l bagă mereu pe Orban ca fiind dușmanul comun, putinistul de serviciu, să înțelegem că și Iohannis și Nehammer sunt în aceeași oală? Bine, pentru români, austriacul e persona non grata iar și de Austria se spune de ceva vreme că are legături prea strânse cu Rusia. Să înțelg că urmăm și noi calea Moscovei?

Etichete: Iohannis | propagandă

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading