Paisprezece avertizori de integritate (denuntatori) ai FBI s-au oferit pentru a transmite informații Congresului, a declarat reprezentantul Jim Jordan (Republican Ohio) pe 14 august, la aproximativ o săptămână după ce FBI a percheziționat casa fostului președinte Donald Trump din Florida.

„Paisprezece agenți FBI au venit la biroul nostru ca avertizori de integritate, sunt oameni buni”, a spus Jordan pentru Fox News. „Sunt mulți oameni buni în FBI. Partea de sus [conducerea] este problema.”

„Unii dintre acești agenți vin la noi, ne spun… ce se întâmplă – despre natura politică a Departamentului de Justiție… vorbesc despre problema consiliului școlar (când FBI a intimidat părinți care protestaseră la ședințele consiliului școlar), despre o mulțime de probleme”, a adăugat el.


Acum două luni, Jordan a spus că alți șase avertizori FBI au abordat comitetul. Doi au prezentat o notă legată de presupusa violență și intimidare la reuniunile consiliului școlar și patru în legătură cu problema Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Între timp, în Senat, senatorul Chuck Grassley (R-Iowa) a declarat în iulie că denunțătorii au venit la biroul său pentru a furniza informații, inclusiv dezvăluiri referitoare la investigațiile privind afacerile din afara SUA ale lui Hunter Biden.

În iunie, Jordan a trimis o scrisoare directorului FBI, Christopher Wray, în care avertizează că mai mulți foști oficiali FBI ies în față, susținând că agenția „elimină” angajații care au opinii conservatoare.

„Într-un astfel de exemplu, FBI a suspendat autorizația de securitate a unui militar, pensionar care a dezvăluit că FBI nu a fost în totalitate onest cu privire la evenimentele din 6 ianuarie”, a scris Jordan într-o declarație. „FBI-ul a pus sub semnul întrebării loialitatea lui față de Statele Unite, în ciuda faptului că denunțătorul a servit onorabil în armata Statelor Unite timp de câțiva ani – inclusiv în Kuweit și Irak – fiind recompensat cu mai multe medalii militare.”