Paisprezece avertizori de integritate (denunțători) FBI s-au oferit pentru a transmite informații Congresului SUA

by | 17 Aug 2022 | Extern

Paisprezece avertizori de integritate (denuntatori) ai FBI s-au oferit pentru a transmite informații Congresului, a declarat reprezentantul Jim Jordan (Republican Ohio) pe 14 august, la aproximativ o săptămână după ce FBI a percheziționat casa fostului președinte Donald Trump din Florida.

„Paisprezece agenți FBI au venit la biroul nostru ca avertizori de integritate, sunt oameni buni”, a spus Jordan pentru Fox News. „Sunt mulți oameni buni în FBI. Partea de sus [conducerea] este problema.”

„Unii dintre acești agenți vin la noi, ne spun… ce se întâmplă – despre natura politică a Departamentului de Justiție… vorbesc despre problema consiliului școlar (când FBI a intimidat părinți care protestaseră la ședințele consiliului școlar), despre o mulțime de probleme”, a adăugat el.

Acum două luni, Jordan a spus că alți șase avertizori FBI au abordat comitetul. Doi au prezentat o notă legată de presupusa violență și intimidare la reuniunile consiliului școlar și patru în legătură cu problema Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Între timp, în Senat, senatorul Chuck Grassley (R-Iowa) a declarat în iulie că denunțătorii au venit la biroul său pentru a furniza informații, inclusiv dezvăluiri referitoare la investigațiile privind afacerile din afara SUA ale lui Hunter Biden.

În iunie, Jordan a trimis o scrisoare directorului FBI, Christopher Wray, în care avertizează că mai mulți foști oficiali FBI ies în față, susținând că agenția „elimină” angajații care au opinii conservatoare.

„Într-un astfel de exemplu, FBI a suspendat autorizația de securitate a unui militar, pensionar care a dezvăluit că FBI nu a fost în totalitate onest cu privire la evenimentele din 6 ianuarie”, a scris Jordan într-o declarație. „FBI-ul a pus sub semnul întrebării loialitatea lui față de Statele Unite, în ciuda faptului că denunțătorul a servit onorabil în armata Statelor Unite timp de câțiva ani – inclusiv în Kuweit și Irak – fiind recompensat cu mai multe medalii militare.”

Etichete: FBI | Trump

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading