Pandemia de COVID-19 a declanșat o tragedie demografică în Spania

by | 18 Jun 2021 | Extern

Pandemia COVID-19 a înregistrat o creștere a ratei mortalității Spaniei cu 17% în 2020, cu 492.930 de decese noi direct sau parțial legate de pandemie, cea mai mare rată a mortalității din țară din 1941 anunță agenția de știri EFE.

Cifra marchează cele mai multe decese anuale din Spania de când au început înregistrările, potrivit datelor publicate joi (17 iunie) de Institutul Spaniol de Statistică (INE ).

Anul a înregistrat, de asemenea, cel mai mic număr de copii născuți de când au început înregistrările, rata natalității scăzând cu 21.411 față de 2019.

Luate împreună, creșterea ratei mortalității și scăderea ratei natalității lasă un echilibru demografic devastator în țară de 46 de milioane, au spus experții INE, iar mass-media spaniolă o numește „o tragedie demografică”.

„Aceste date erau de așteptat într-o situație de pandemie precum cea pe care am experimentat-o. Această criză a afectat principalele variabile care alcătuiesc populația ”, a declarat pentru El País Diego Ramiro, directorul Institutului de Economie, Geografie și Demografie al Consiliului Național de Cercetare Spaniol (CSIC) .

Un alt factor care ajută la înțelegerea numărului scăzut de nașteri în 2020 este că vârsta medie a noilor mame este în creștere, atingând o nouă vârstă record de 32,3, cu o zecime mai mult decât anul precedent, a adăugat el.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading