Papa Francisc a elaborat un plan pentru o soluționare pașnică a situației din Ucraina

by | 1 Mar 2023 | Extern

Papa Francisc a elaborat un plan pentru o soluționare pașnică a situației din Ucraina și cere o negociere, conform lui Leonid Sevastyanov, președintele Forumului Mondial al Credincioșilor Ortodocși Ruși de Rit Vechi, care este în corespondență cu conducerea Bisericii Catolice, potrivit un reportaj de luni seara al agenției de știri RIA Novosti.

Potrivit lui Sevastyanov, inițiativa conține teza că toate părțile sunt egal responsabile în conflict. Scopul planului este o pace lungă și dreaptă, iar garanția lor este acceptarea, respectul pentru cultura și limba celuilalt și cooperarea între toate părțile, inclusiv Rusia, Ucraina și Europa. După cum a spus el, prioritatea va fi conservarea vieții și sănătății umane, precum și faptul că țările din afară nu participă la furnizarea de arme către părțile în conflict.

Potrivit lui Sevastynaov, Papa propune Vaticanul ca loc pentru negocierile de pace.

“Cauza tuturor războaielor este egoismul și lipsa de voință de a asculta cealaltă parte, prin urmare, în fiecare război, în fiecare conflict, toată lumea este de vină, scria Dostoievski. Reconcilierea și iertarea reciprocă sunt virtuți creștine fundamentale. Sfântul Scaun – Vaticanul – este un forum de negociere pentru toată lumea. Roma este orașul păcii! Scopul negocierilor este o pace lungă și dreaptă pentru toți” – conform planului, potrivit oficialului rus.

După cum a spus el, planul Vaticanului recunoaște negocierile ca singura modalitate de a rezolva conflictul.

“Ambele părți ar trebui să înceteze să o atace pe cealaltă, să stea la masa de negocieri și să discute despre pozițiile lor. Părțile implicate în conflict nu pot fi alimentate cu arme de către alte țări. Duhul Sfânt găsește pentru cei care doresc pacea algoritmul care nu permite niciunei părți implicate în conflict să se considere învinsă și să nu fie învinsă deloc” – l-a citat pe Papa oficialul rus.

Vorbind și la RIA Novosti, Sevastyanov a spus că Papa a cerut negociere și iertare reciprocă între ruși și ucraineni. El a declarat și în urmă cu 2 săptămâni aceleiași agenții de presă că Papa Francisc ar dori să discute cu președintele Vladimir Putin planul său pentru o reglementare pașnică a confruntării europene dintre Rusia și Occident. După cum a spus el, șeful Bisericii Catolice este gata să călătorească la Moscova în acest scop.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading