Partidul Democrat din SUA alunga votanții minoritari

by | 5 Mar 2021 | Extern

Dacă sunteți pasionat de politica americana și nu ați citit interviul dat de David Schor revistei New York Magazine, un veteran al campaniei Obama și analist de date, atunci trebuie sa faceți acest lucru.

O analiza a alegerilor din 2020 arată cum democrații au devenit din ce în ce mai mult un partid ce se adreseaza albilor cu studii superioare, ale căror opinii puternice de stânga nu sunt pe deplin împărtășite de comunitățile afro-americane și hispanice pe care pretind că le susțin.

Între alegerile din 2016 și 2020, descoperă Schor, democrații au câștigat 7% dintre absolvenții albi de facultate, dar au pierdut 2% dintre afro-americani și 8-9% dintre latino-americani, precum și aproximativ 5% dintre asiatici americani.

Socialismul și „taierile de fonduri ale poliției” au fost principalele motive, spune Schor: „S-a accentuat relevanța unei probleme ideologice iar milioane de votanți non-albi nu au fost de acord cu noi”.

Chiar și în ceea ce privește imigrația, „Dacă te uiți, de exemplu, la dezincriminarea celor care trec fraudulos frontiera, acesta nu este un lucru pe care majoritatea votanților hispanici îl susțin”, spune Schor.

Intervievatorul sau sugerează că „dezinformarea” este de vină, dar Schor nu este de acord și explică: „Aproximativ unul din zece alegători hispanici (10%) și-au schimbat votul de la Clinton la Trump. Acest lucru depășește marja a ceea ce poate fi schimbat ușor prin investiții mai mari în mass-media spaniolă. ”Problema este „mai fundamentală ”.

În ciuda pierderilor republicane din 2020, Schor se teme de perspectivele Partidului Democrat. El vede o mare șansă ca Partidul Republican să preia Casa Reprezentanților în 2022.

El spune: „Dacă liberalii albi definesc din ce în ce mai mult imaginea și mesajele partidului, aceast lucru va opri democrații conservatori non-albi sa ne voteze și îi va împinge împotriva noastră”.

Etichete:

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading