Pentru a slăbi moralul Ucrainei, Rusia plănuiește execuții publice pentru ucrainienii care ripostează

by | 4 Mar 2022 | Extern

Rusia a elaborat planuri care includ execuții publice pentru a descuraja ucrainenii să riposteze împotriva forțelor rusești, a declarat un oficial european de informații.

Bloomberg a anunțat joi dimineață că Moscova a dezvoltat metode de a distruge moralul în rândul ucrainenilor care luptă pentru libertate, în urma atacului neprovocat al Rusiei.

Strategia Kremlinului, care urmează să fie folosită după ce trupele ruse preiau controlul asupra unui oraș, includea reprimarea protestelor, reținerea celor care se opun și, eventual, efectuarea de execuții publice, a declarat oficialul pentru Bloomberg.

Cetăţenii ucraineni, înarmându-se ca forţe voluntare, s-au alăturat armatei ţării pentru a ridica o rezistenţă surprinzător de puternică împotriva trupelor lui Putin.

Putin i-a spus președintelui francez Emmanuel Macron că plănuiește să-și îndeplinească obiectivele invaziei sale în Ucraina, a informat agenția de presă rusă Interfax, citând serviciul de presă al Kremlinului.

Președintele rus, deși neagă că forțele sale au bombardat Kievul sau au rănit civili, l-a avertizat pe Macron că totul decurge conform planului în Ucraina și că lucrurile se vor înrăutăți.

Un înalt oficial al apărării american a declarat miercuri reporterilor că există indicii de moral scăzut în rândul trupelor ruse. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a atins acest subiect atunci când și-a lăudat compatrioții pentru că au luptat împotriva Rusiei după atacul neprovocat al rușilor:

„Suntem o națiune care a stricat planurile inamicului într-o săptămână – planuri care au fost construite de ani de zile, cu trădare, în mod deliberat, cu ura față de țara noastră, față de poporul nostru, față de orice popor care are inimă și libertate”, a spus Zelensky în timpul unei adresări video, anunță Axios. “Armata noastră, polițiștii de frontieră, apărarea teritorială, chiar și fermierii obișnuiți capturează soldați ruși în fiecare zi. Și toți spun un singur lucru: nu știu de ce sunt aici”.

Zelenskyy a încercat să facă apel direct la tinerii soldați ruși despre care el susține că au fost păcăliți în această operațiune.

Trupele ruse se aflau joi în centrul portului ucrainean Herson, după o zi de informații contradictorii asupra faptului că Moscova a capturat un centru urban important pentru prima dată în timpul invaziei sale de opt zile.

Ministerul rus al apărării a declarat miercuri că trupele sale au controlat Hersonul, dar un consilier al lui Zelensky a spus că forțele ucrainene au continuat să apere portul de la Marea Neagră, cu aproximativ 250.000 de oameni. Ultimele informații sunt că Hersonul a căzut în mâna rușilor iar primarul încearcă să obțină asigurări că civilii nu sunt împușcați.

Etichete: Rusia | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading