Permisul de sănătate suspendat în mai multe centre comerciale din Franța

by | 8 Sep 2021 | Extern

Centrele comerciale cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați pentru care este obligatoriu un permis de sănătate Covid vor scădea de la 178 la 64, a anunțat ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, la BFM TV.

Cele 64 de centre comerciale încă se află în nouă departamente unde rata incidenței a rămas peste 200 la 100.000 de locuitori.

Acesta ar putea fi sfârșitul bătăliei legale dintre comercianții cu amănuntul și prefecturi, care a condus deja instanțele la suspendarea obligației de a prezenta permisul de sănătate în anumite locuri pe baza necesității de a permite accesul la bunuri, servicii și transporturi esențiale.

Cu această nouă măsură, cea mai înaltă instanță administrativă a țării, Consiliul de Stat, trebuie să analizeze validitatea unora dintre aceste ordine.

“Vom vedea miercuri dacă Consiliul de stat va retrage întregul sistem care duce la situații omniprezente”, a scris pe Twitter președintele comitetului strategic, Michel-Edouard Leclerc.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading