Premierul suedez: Eliminați cauza probabilă

by | 17 Aug 2022 | Extern

Într-un discurs din campania electorală din 14 august, prim-ministrul suedez, socialista Magdalena Andersson a explicat:

“Poliția trebuie, fără o cauză probabilă, fără motiv, să poată percheziționa fiecare zonă rezidențială, fiecare apartament și fiecare vehicul în care membrii bandelor criminale ar putea ascunde arme.”

Propunerea a fost transmisă de SVT, televiziune deținută de stat, nefiind evidențiată propunerea de a pune capăt cauzei probabile.

Columnista Susanna Kierkegaard de la Aftonbladet, un important site național de știri, a comentat pe scurt:

“Printre altele, Andersson vrea să dea poliției autoritatea de a percheziționa depozite rezidențiale, apartamente sau mașini fără nicio suspiciune de infracțiune. Aceasta este o propunere ciudată. A da poliției o astfel de autoritate ar însemna a pune în pericol protecția legală a cetățenilor și ar risca să rănești în mod semnificativ oameni nevinovați din zonele cu tulburări sociale.”

Alte instituții de știri minimizează propunerea premierului. Aktuellt i Politiken, care este afiliat partidului social-democrat al primului ministru, se referă doar la încetarea cauzei probabile ca oferind poliției „competență extinsă” de a confisca arme ilegale de la membrii bandelor criminale.

Etichete: Suedia

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading