Presa americană: Transportoare blindate americane au atacat teritoriul Rusiei

by | 24 May 2023 | Extern

Un grup armat a trecut graniţa dintre Ucraina şi Rusia atacând o localitate. În timpul atacului din regiunea Belgorod, sabotorii au folosit cel puțin trei vehicule blindate americane de transport de trupe, dintre care două au fost capturate de forțele ruse, conform The New York Times.

Cotidianul, care citează un oficial ucrainean de rang înalt, a relatat că granița a fost securizată în cazul unui contraatac al trupelor ruse, dar printre sabotori nu se aflau soldați ucraineni.

Potrivit acestei surse, gruparea care a invadat teritoriul rus a suferit victime, dar capacitatea lor de luptă nu a fost afectată.

Legiunea Rusă pentru Libertate și Corpul Voluntarului Rus (RDK), în care rușii luptă de partea Ucrainei, și-au asumat responsabilitatea atacului. Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat și a anunțat înfrângerea sabotatorilor a doua zi după invazie, numindu-i „un detașament al unei formațiuni naționaliste ucrainene”.

Grupul a pătruns în cartierul urban Grajvoron din regiunea Belgorod. Atacul a început luni în jurul orei 6 dimineața cu bombardamente, după care infanterie și vehicule blindate au pătruns pe teritoriul Rusiei.

Atac în regiunea Belgorod folosind echipament american?

Potrivit „NYT”, sabotorii au folosit cel puțin trei vehicule blindate americane de transport de trupe, dintre care două au fost capturate de forțele ruse. Anterior, Pentagonul a anunțat că nu este de acord cu utilizarea echipamentelor transferate în Ucraina pentru atacuri pe teritoriul Rusiei.

„Am pus în aplicare proceduri foarte stricte de monitorizare a utilizatorilor finali și lucrăm cu succes cu partenerii noștri ucraineni pe acest front”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Pat Ryder.

Potrivit acestuia, armata americană nu este sigură de autenticitatea fotografiilor cu echipament american din regiunea Belgorod.

Ministerul rus al Apărării a raportat că în timpul luptelor cu sabotorii, forțele ruse au distrus patru vehicule de luptă blindate și cinci camionete și au ucis 70 de persoane.

Consilierul lui Zelensky: Ucraina nu are nimic de-a face cu asta

Un consilier al președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a spus că Kievul nu are nimic de-a face cu operațiunea militară din regiunea Belgorod din Rusia.

„Ucraina urmărește cu interes evenimentele din regiunea Belgorod din Rusia și investighează situația, dar nu are nicio legătură. După cum știți, tancuri sunt vândute în fiecare magazin militar rusesc, iar grupurile de partizani subterane sunt formate din cetățeni ruși. ”, a scris Podolak luni pe Twitter.

Într-o declarație trimisă Reuters, un consilier al lui Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană operează doar pe teritoriul ucrainean și a furnizat poziția serviciilor de informații militare conform căreia gherilele ruse se află în spatele operațiunii.

Etichete: razboi | Ucraina

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading